Η Dacia έφερε την επανάσταση το 2004 με την είσοδο της στην Ευρωπαϊκή αγορά αρχικά με το Logan και στη συνέχεια με το SUV Duster αλλά και το Sandero / Sandero Stepway. Η Dacia γράφει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της. Ο λόγος για το Dacia Spring Electric που καθιστά την ηλεκτρική κινητικότητα ακόμη πιο προσιτή στο κοινό.

Με την εμφάνιση ενός SUV, διαθέτει πλούσιους χώρους, ένα απλό και αξιόπιστο ηλεκτρικό κινητήρα και ένα πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. Πρόκειται ένα ευέλικτο και πρακτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπου η ηλεκτρική κινητικότητα γίνεται σταδιακά μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία των μοντέλων της Dacia, το Spring Electric είναι ένα οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγορά και χρήση. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει αυτονομία 225 χιλιομέτρων. Μοντέλο που επωφελείται από τα δέκα χρόνια ηλεκτρικής εμπειρίας του Ομίλου της Renault ενώ θα κοστίζει λιγότερο από ένα αντίστοιχο όχημα εσωτερικής καύσης, καθώς το κόστος ενέργειας και συντήρησης είναι πολύ χαμηλότερο.

Το Spring προσφέρεται με ευρεία επιλογών φόρτισης: σε μια οικιακή πρίζα 220 V χρησιμοποιώντας το καλώδιο που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό, σε ένα Wallbox (με το διαθέσιμο προαιρετικό καλώδιο) ή σε έναν σταθμό φόρτισης DC (προαιρετικό). Μάλιστα, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 0% μέχρι 80% σε σταθμό φόρτισης σε λιγότερο από μια ώρα.

Διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις ενός πεντάθυρου αστικού αυτοκινήτου, το Spring Electric προσφέρει τέσσερα καθίσματα για ενήλικες, πολλούς χώρους για αποθήκευση μικροαντικειμένων και χωρητικότητα αποσκευών που φτάνει τα 600 λίτρα.

Ο πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας του Spring Electric περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περιορισμό ταχύτητας, ABS, ESP, ηλεκτρονική διανομή φρένων, έξι αερόσακους, κλήση έκτακτης ανάγκης (κουμπί SOS), αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια, η Dacia προσαρμόζει την ηλεκτρική κινητικότητα στη φιλοσοφία της προσφέροντας ένα σύγχρονο αυτοκίνητο που ικανοποιεί βασικές ανάγκες: Το Spring είναι ένα μικρό, ευρύχωρο, στιβαρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy