Έκδηλα υπερβολική θεώρησε την ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο με πρόστιμο ύψους €500, οδηγός ο οποίος στάθμευσε σε θέση αναπήρων έξω από Νοσοκομείο. Προσέφυγε στο Ανώτατο για να ζητήσει… και τα ρέστα για την ποινή, με την έφεση να απορρίπτεται και το δικαστήριο να στέλνει μηνύματα σεβασμού στους οδηγούς με κινητικά προβλήματα. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο εφεσίων κατά τον χρόνο του αδικήματος, ήταν παρκαρισμένος σηματοδοτημένη με μπλέ και άσπρο χρώμα για ανάπηρους. Πρωτόδικα έθεσε ζήτημα εάν ορθώς και από Αρμόδια Αρχή σηματοδοτήθηκε η θέση, με το δικαστήριο να αποφαίνεται πως σε κάθε περίπτωση ένας τέτοιος χώρος δεν χρωματίστηκε αυθαίρεται και οδηγός χωρίς την σχετική κάρτα δεν δικαιούται να σταθμεύσει. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φυλάκιση ή και υψηλό πρόστιμο για στάθμευση σε χώρους ΑΜεΑ

Αφού ο εφεσίων έλαβε την ποινή των €500 πρόστιμο από το πρωτόδικο Δικαστήριο, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο προβάλλοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν αποδείχθηκε ότι η σηματοδότηση του χώρου στάθμευσης αναπήρων έγινε από αρμόδια αρχή, ενώ εσφαλμένα κρίθηκε νόμιμη η σηματοδότηση του χώρου από το πρωτόδικο δικαστήριο. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απέρριψε την έφεση, αναφέροντας στην απόφασή του πως η αυστηρότητα της ποινής ήταν πλήρως δικαιολογημένη, προκειμένου τόσο για να τιμωρηθεί ο εφεσείοντας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, όσο και για σκοπούς αποτρεπτικότητας. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα προς κάθε επίδοξο παραβάτη της νομοθεσίας για τους χώρους στάθμευσης αναπήρων, ότι αποτελεί κοινωνικό καθήκον η εκδήλωση σεβασμού και ευαισθησίας για τα δικαιώματα  των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα ώστε οι καθημερινές αντιξοότητες της ζωής τους να είναι λιγότερο δυσβάστακτες και τα δικαιώματα τους να τυγχάνουν πλήρους σεβασμού.