Με ανώτατο κόστος τα €3 εκατ., το υφυπουργείο Τουρισμού αναζητεί ξενοδοχειακές μονάδες σε δύο γεωγραφικές περιοχές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που ενδεχομένως να προκύψουν ένεκα του κορωνοϊού. Ο διαγωνισμός για την εξασφάλιση υπηρεσιών προσωρινής φιλοξενίας σε ξενοδοχεία ατόμων που πρέπει να τεθούν σε καραντίνα λόγω covid 19 θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου, ενώ η σύμβαση διακρίνεται σε δύο τμήματα. 
 
Η μια γεωγραφική περιοχή περιλαμβάνει ξενοδοχεία που βρίσκονται στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου  εκτός των ορεινών περιοχών, ενώ η άλλη, ξενοδοχεία που βρίσκονται στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου και ορεινές περιοχές.  
 
 
Σχετικά με το κόστος των €3 εκατ., το υφυπουργείο αναφέρει ότι το ποσό αφορά την εκτιμώμενη πιθανή δαπάνη για το σύνολο των συμβάσεων που θα συναφθούν στα πλαίσια της παρούσας διαδικασίας περιλαμβανομένων των ενδεχόμενων παρατάσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου, καθώς και των συμβάσεων που ενδεχομένως να συναφθούν με τους Επιλαχόντες Ανάδοχους. Για αρχή, θα συναφθούν δύο συμβάσεις δηλαδή θα επιλεγεί ένα ξενοδοχείο για κάθε τμήμα της σύμβασης. Όπως αναφέρει το υφυπουργείο το μέγιστο αποδεκτό ποσό ανά ημέρα είναι τα €25,83 συν ΦΠΑ. Τονίζει μάλιστα ότι θα απορρίπτει προσφορές που υπερβαίνουν αυτό το ποσό. Για σκοπούς υπολογισμού του ποσού, σημειώνεται ότι όπου ο συνολικός αριθμός δωματίων του ξενοδοχείου υπερβαίνει τα 130 δωμάτια θα λαμβάνονται υπόψη μόνο 130 δωμάτια.
 
Αναφορικά με την μοριοδότηση του ξενοδοχείου για τους σκοπούς των προσφορών θα λαμβάνονται υπόψη δύο παράγοντες: γεωγραφική θέση και συντήρηση του ξενοδοχείου.
 
Όπως αναφέρεται, θα λαμβάνεται υπόψη η τοποθεσία του ξενοδοχείου. Δηλαδή, εάν είναι σε απομονωμένη περιοχή και δεν επηρεάζεται η λειτουργία άλλων γειτονικών τουριστικών επιχειρήσεων. Επίσης, θα λαμβάνεται υπόψη εάν η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι πλησίον των δύο αεροδρομίων για την κάθε γεωγραφική περιοχή.
Ως δεύτερος παράγοντας, θα λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα επίπλωσης και ο βαθμός συντήρησης δωματίων του ξενοδοχείου. Δηλαδή, θα μετρά η γενική  εμφάνιση (συντήρηση, καλαισθησία) εξωτερικής όψης κτηρίου και των εξωτερικών χώρων ξενοδοχείου και η θέα δωματίων, αλλά και η γενική  εμφάνιση (συντήρηση, καλαισθησία) του προθάλαμου προσέλευσης (lobby), κοινόχρηστης αίθουσας παραμονής (σαλόνι) και των διαδρόμων δωματίων.