Τιμητική διάκριση για την αδιάλειπτη και άκρως σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη και επιτυχημένη εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων και μεθοδολογιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας, απένειμε στον Διευθύνων Σύμβουλο της Medicover Genetics, Καθηγητή Φίλιππο Πατσαλή, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΒ, η απονομή έγινε στο πλαίσιο των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ – Κυπριακών Βραβείων Έρευνας ΙδΕΚ 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου.

Όπως σημειώνει η ΟΕΒ, η βράβευση αυτή αποτελεί ύψιστη αναγνώριση αναφορικά με τη διαχρονική συνεισφορά του Καθηγητή Πατσαλή στην προώθηση του τομέα της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής ηγείται της διεθνούς αναγνωρισμένης ομάδας επιστημόνων και ερευνητών της Medicover Genetics, η οποία σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και παρέχει ένα ευρύ φάσμα μη επεμβατικών γενετικών εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Ιωάννα Φίλιππου Πατσαλή στη λίστα Under 30 του Forbes

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Πατσαλής έστειλε το μήνυμα ότι η τιμητική αυτή διάκριση, λειτουργεί ως εφαλτήριο μεγαλύτερης προσφοράς και αφοσίωσης, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας μέσω της επιστήμης και της έρευνας. Υποστηρίζει ιδιαίτερα ότι «η καθημερινότητα ενός ερευνητή δεν αφήνει χώρο και χρόνο για αναζήτηση αναγνώρισης ή επιβεβαίωσης, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεσμοί όπως τα Βραβεία της ΟΕΒ έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς τόσο η έρευνα όσο και η καινοτομία θα πρέπει να τυγχάνουν αναγνώρισης και στήριξης».

Ο Καθηγητής Πατσαλής απευθύνθηκε στη νέα γενιά επιστημόνων και ερευνητών και επισήμανε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και απαιτητικός, όμως με προσήλωση στον στόχο, με επιμονή, καινοτόμες ιδέες και δράσεις, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους και να συναγωνιστούν διεθνή ερευνητικά κέντρα.

«Η νέα γενιά επιστημόνων κατέχει όλες τις δυνατότητες και προοπτικές, όπου μέσα στο κατάλληλο περιβάλλον, μπορεί να εξασφαλίσει την αειφόρα ανάπτυξη και ευημερία στην Κύπρο», τόνισε και κάλεσε παράλληλα την πολιτεία να στηρίξει τους νέους επιστήμονες στην προσπάθεια να κατακτήσουν τις μάχες τους και να επενδύσει σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης βασισμένο στην ερεύνα, στην τεχνολογική υπεροχή και στην καινοτομία.