Θέμα χρόνου είναι να προκηρυχθούν οι τρεις νευραλγικές θέσεις διοίκησης των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ), όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζήτησε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του. Συγκεκριμένα, ο  Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο αναβάθμισης του θεσμού των ΜΙΕΕΚ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν ως δημόσια σχολή με δικό τους νομικό πλαίσιο, θα προκηρυχθούν οι θέσεις του διευθυντή τους, του υπεύθυνου ακαδημαϊκών θεμάτων και του υπεύθυνου φοιτητικής μέριμνας. Επιπρόσθετα, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε και στα εγκαίνια του σύγχρονου κτηρίου στη Λεμεσό που παραχωρήθηκε στην Κυβέρνηση και το οποίο θα στεγάσει τη διεύθυνση των ΜΙΕΕΚ καθώς και κάποια από τα προγράμματά τους που «τρέχουν» στην πόλη. Πέραν όμως από το εν λόγω κτήριο της Λεμεσού, σύμφωνα με τον υπουργό, τα ΜΙΕΕΚ θα έχουν χώρο και στη Λευκωσία και συγκεκριμένα το κτήριο του ΑΞΙΚ, με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνια. 

Ενημερώνοντας τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Παιδείας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι τα σχέδια υπηρεσίας των τριών θέσεων διοίκησης των ΜΙΕΕΚ θα ετοιμαστούν και θα έχει την ευκαιρία η Βουλή να τα δει. 

Πάντως, το θέμα των ΜΙΕΕΚ και των σχεδιασμών που υπάρχουν από πλευράς Κυβέρνησης για τις αλλαγές στα διοικητικά τους θέματα, τέθηκε από βουλευτές της επιτροπής Παιδείας προς τον αρμόδιο υπουργό, καθώς σε πρόσφατη συνεδρία της Επιτροπής τους, διαφάνηκε ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς (συντεχνίες, εκπαιδευτικοί κ.ά.) διαφωνούν με την αποκοπή των ΜΙΕΕΚ από την Τεχνική Εκπαίδευση και τις Τεχνικές Σχολές –όπως ισχύει μέχρι τώρα και δη, με μεγάλη επιτυχία– ρωτώντας τον «γιατί υπάρχει τόση επιθυμία να αγγίξετε έναν τόσο επιτυχημένο θεσμό». 

Η απάντηση του κ. Προδρόμου ήταν ότι στα ΜΙΕΕΚ δεν θα αλλάξει τίποτα παρά μόνο θα αναβαθμιστούν, έχοντας δικό τους νομικό πλαίσιο και νευραλγικές διοικητικές θέσεις.