Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ διήρκησε περίπου 45 λεπτά και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών σε ανώτερο επίπεδο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε πως: «Συνομίλησα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με την ευρεία συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας».

Ακόμα συζήτησαν για τις εξελίξεις στα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η ένταξη της Σουηδίας στο NATO και οι εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η ανάρτηση Μπλίνκεν

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε πως: «Συνομίλησα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με την ευρεία συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας, τις προσπάθειες να επαναφέρουμε την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την ολοκλήρωση της εισόδου της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».