Σε μια εποχή που κράτη και επιχειρηματίες προσπαθούν να καταργήσουν τον άνθρωπο κάνοντας τα πάντα ηλεκτρονικά, το μπάχαλο στα αεροδρόμια όλου του κόσμου, το οποίο προέκυψε από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, μας διδάσκει πως όση πρόοδο κι αν έχουμε πετύχει στην τεχνολογία, η ανθρώπινη εργασία είναι απαραίτητη. Τουλάχιστον, για σήμερα και τα επόμενα λίγα χρόνια. Στη συνέχεια, θα φανεί αν μπορεί η ανθρωπότητα να μπει στον αυτόματο πιλότο και να πορεύεται χωρίς προβλήματα. 

Όσοι ταξιδεύουν τις τελευταίες βδομάδες βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία. Πτήσεις ακυρώνονται γιατί δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν, ταξιδιώτες αναμένουν στα αεροδρόμια για ώρες, χάνουν τις πτήσεις τους, κοιμούνται στα αεροδρόμια… Μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει χιλιάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες λόγω έλλειψης προσωπικού. 

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες, καθώς ο τουρισµός ανακάµπτει ύστερα από την άρση των περιοριστικών µέτρων. Τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν γίνει µεγάλης κλίµακας περικοπές με μαζικές απολύσεις και μειώσεις μισθών. Στη συνέχεια, δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις, είτε γιατί οι επιχειρήσεις δεν προέβλεψαν το αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια, είτε γιατί αδυνατούν πλέον να βρουν προσωπικό με τους μειωμένους μισθούς που προτείνουν. Ιδιαίτερα στη Βρετανία, οι εργαζόµενοι απειλούν να ακινητοποιήσουν τα αεροδρόµια αν δεν ικανοποιηθεί το αίτηµά τους για επαναφορά των αµοιβών τους στο προπανδηµικό επίπεδο.

Σύµφωνα µε στοιχεία της Oxford Economics, οι εργαζόµενοι στον τομέα µειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια παγκοσμίως, µε προγράµµατα εθελούσιας αποχώρησης, µη ανανέωση συµβάσεων ορισµένου χρόνου ή και απολύσεις. Το 1,7 εκατομμύριο των χαµένων θέσεων εργασίας αντιστοιχούν στις υπηρεσίες εδάφους πλείστες από τις οποίες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και άλλες –όπως φορτοεκφορτωτές– έχουν να κάνουν με χειρωνακτική εργασία, για την οποία δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να τη διεκπεραιώσουν, ειδικά με μειωμένες απολαβές.

Το ίδιο μπάχαλο είχε δημιουργηθεί στην Αγγλία και με το Brexit όταν δεν υπήρχαν οδηγοί να μεταφέρουν τα εμπορεύματα στα διάφορα σημεία της χώρας, αφού συνήθως τις δουλειές αυτές τις έκαναν ξένοι οι οποίοι με το Brexit κρίθηκαν ανεπιθύμητοι. Το ίδιο και τώρα, αφού οι διαδικασίες χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε μη Βρετανούς έχουν µμετατραπεί σε µια περίπλοκη υπόθεση. 

Καλά τα κομπιούτερ κι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση κι όλα αυτά, αλλά ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταργηθεί. Κι όταν συζητάμε για ένα αξιοπρεπή κατώτατο μισθό θα πρέπει να έχουμε υπόψιν και τις εικόνες χάους που διαδραματίζονται αυτό τον καιρό στα αεροδρόμια λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.