Αν μη τι άλλο στη Βρετανία δύσκολα πλήττουν. Όχι μόνο γιατί έχουν μία βασιλική οικογένεια που συνεχώς τροφοδοτεί τα μέσα ενημέρωσης με τα καπρίτσια της, αλλά γιατί η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποδεικνύεται ακόμη πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. 

Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ ήταν οι παραιτήσεις κορυφαίων υπουργών ανάμεσά τους των Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, και Υγείας, Σάβιντ Τζάβιντ, όπως και άλλων προβεβλημένων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος. Η αφορμή για τη νέα φυλλορροή στάθηκε η νέα συγγνώμη που αναγκάστηκε να ζητήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, καθώς παραδέχτηκε πως είχε «ξεχάσει» το 2019 ότι ενημερώθηκε για τη διεξαγωγή έρευνας για σεξουαλική παρενόχληση κατά του τότε υφυπουργού Ευρώπης, Κρις Πίντσερ.

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε δεινή θέση, αφενός γιατί συνεχώς είναι εν μέσω σκανδάλων που προκαλούν την κοινή γνώμη και αφετέρου γιατί δεν αποτελεί πλεονέκτημα για τους Τόρις αλλά μειονέκτημα. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα τόσο στις τοπικές εκλογές που έγιναν τον Μάιο, όπου το κόμμα υπέστη βαριές απώλειες ακόμη και σε σημαντικά προπύργιά του, όπως και στις αναπληρωματικές εκλογές του Ιουνίου που χάθηκαν δύο σημαντικές έδρες.

Ο κλοιός γύρω του σφίγγει όλο και περισσότερο και η αίσθηση που επικρατεί στη χώρα είναι ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού. Το γεγονός πως επιβίωσε μόλις πριν από μερικές μέρες μίας πρότασης μομφής που κατατέθηκε εναντίον του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και επιβεβαιώνει όσους είχαν προβλέψει πως η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του θα συνεχιστεί. 

Για πόσο καιρό θα αντέξει ο Μπόρις Τζόνσον; Η κίνησή του να σπεύσει να διορίσει νέους υπουργούς δείχνει πως δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί. Η θέση του όμως γίνεται καθώς περνούν οι μέρες όλο και πιο δύσκολη, καθώς είναι πολύ πιθανόν πως οι Σούνακ και ο Τζάβιντ δεν θα είναι οι τελευταίοι που αποχωρούν. Είτε πίσω από κλειστές πόρτες είτε και όλο και πιο φανερά τα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που λένε πως δεν πάει άλλο και πως ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να αποχωρήσει, αυξάνονται. 

Το κλίμα μέσα στους Τόρις είναι εκρηκτικό και το μέλλον του Μπόρις Τζόνσον κάθε άλλο παρά βέβαιο, αφού έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ίδιου του κόμματος, όπως και των ψηφοφόρων. Η μάχη για τη διαδοχή έχει ήδη ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του μάλλον είναι θέμα χρόνου να βρεθεί.