Ένα μεγάλο «όχι» πήραν τελικά οι Ιταλοί του οίκου Gucci που φαντάστηκαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το αρχαίο μνημείο πασαρέλα. «Φτωχοί, δηλαδή, αλλά όχι τόσο ώστε να πουλήσουν την ψυχή της χώρας, έγραψε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σύμφωνα με το ελληνικό site  http://www.documentonews.gr.  Η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, Ευγενία Γατοπούλου,  χαρακτήρισε την πρόταση «χυδαία», «εκτός λογικής και προσβλητική», ενώ δεν θα έπρεπε καν να συζητηθεί, υποστήριξε. Τώρα βέβαια, όπως σε όλα τα θέματα, θα αρχίσει στην Ελλάδα μια τεράστια συζήτηση, ένας ατελείωτος καβγάς για την ορθότητα της απόφασης, αναλόγως του πού ανήκει πολιτικά ο κάθε ένας, η οποία προβλέπεται να τελειώσει στα μισά του επόμενου αιώνα. Όσο για τον σκοπό, αυτόν δηλαδή της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχει επιτευχθεί και με το παραπάνω. Από τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα στον διεθνή Τύπο. Και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

 

Εμείς πάλι, πρωτοπορούμε

Μα κι αυτοί όμως οι Ελλαδίτες να μη μαθαίνουν πια τίποτα από εμάς εδώ στην Κύπρο; Εμάς που στα μουλωχτά δώσαμε το θέατρο του Αρχαίου Κουρίου, όχι για έναν από τους πιο διάσημους οίκους στον κόσμο και με αντάλλαγμα κάποια εκατομμύρια, αλλά για το ιδιωτικό πάρτι ή κονσέρτο, όπως το είπαμε, του γάμου τέκνου πρώην βουλευτίνας του ΔΗΣΥ. Xωρίς να σκάσει μύτη. Και μάλιστα, χωρίς προβολή ανά το παγκόσμιο.   

 

Ο κακός μας ο καιρός; 

Ναι, είναι θετική η πορεία για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μπορεί να τα πήρε από την τσέπη μας, αλλά τον πέτυχε τον στόχο του. Τώρα βαδίζουμε, όπως πιστεύει, στον σωστό δρόμο, με μόνο κίνδυνο όμως είπε, τον κακό μας εαυτό. Ξέχασε να μας πει και για τον διεφθαρμένο μας εαυτό. Ή τον διαπλεκόμενό μας. Το μιζαδόρο εαυτό μας και ούτω καθεξής.   

 

Το απαγορευμένο wifi 

Την ώρα που σε διάφορα σχολεία του κόσμου, αυτά που συνήθως παίρνουν τα σχετικά πρωτεία στις επιδόσεις, το μάθημα γίνεται και μέσω του ipad ή του laptop, στην Κύπρο η επίτροπος περιβάλλοντος έστειλε λέει τα συγχαρητήρια της στο Υπουργείο παιδείας, γιατί αυτό θα μπλοκάρει το ασύρματο Wi-Fi σε σχολεία της Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Φυσικά αυτή θα ήταν η επιλογή μας. Πιο εύκολο να το απαγορεύσεις, παρά να μπαίνεις στον κόπο να εκπαιδεύσεις τα παιδιά πώς να το χειρίζονται, σωστά. Η επ. Περιβάλλοντος όμως δεν καταλάβαμε, ως τι τοποθετήθηκε.  

 

Άκυρη η Τράπεζα 

Είναι κάποιες περιπτώσεις που οι Τράπεζες, γνωστές βεβαίως για τις πρακτικές τους, ξεπερνούν ακόμη και αυτόν τον ίδιο τους τον εαυτό. Μια από αυτές, μας φαίνεται η περίπτωση της χήρας με ορφανό από τη Λεμεσό, την οποία η τράπεζα ήθελε να διώξει από το σπίτι της, αφού δεν πλήρωνε το δάνειο που είχε για αυτό το σκοπό. Και σημειολογικά μόνο να το δει κάποιος, δεν θα μπορούσε παρά να ενοχληθεί από το γεγονός. Πόσο μάλλον όταν, ο κόσμος ξέρει πως οι ίδιες αυτές τράπεζες δεν έχουν κάνει και πολλά για άλλους ευνοούμενους πελάτες τους, που επίσης τις έχουν αφήσει εκτεθειμένες. Ή ακόμη χειρότερα, που οι ίδιες έχουν προσπαθήσει να συγκαλύψουν τα δικά τους λάθη, π.χ. ανασφάλιστα δάνεια, παρανομίες και καταχρήσεις δικών τους στελεχών κτλ. Πράξεις ή παραλείψεις που στοίχισαν στους καταθέτες τους πολλά περισσότερα απ’ όλα μαζί τα σπίτια των «χήρων και ορφανών».