Ο ηθοποιός Mena Massoud, που πρωταγωνιστεί στην ταινία “Aladdin”, υπέβαλε μήνυση για την αξιοπιστία προϊόντος εναντίον της Tesla, υποστηρίζοντας πως το ατύχημα που συνέβη στο Λος Άντζελες πέρυσι προκλήθηκε από ελαττώματα στο ηλεκτρικό σεντάν Model 3 που είχε αποκτήσει.

Όλα τα έγγραφα που αφορούν τη μήνυση υποβλήθηκαν στο ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο του Λος Άντζελες στις 30 του Μάη, και περιγράφουν ένα ατύχημα που συνέβη σε παράξενες συνθήκες. Ενώ ο Massoud οδηγούσε, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, το Tesla Model 3, που είχε αγοράσει έναντι 85.643,31 δολαρίων, ξαφνικά ένιωσε ένα τράνταγμα ενώ μετακινήθηκε στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκαν τα φρένα, “κλείδωσε” το τιμόνι, ένας από τους δύο τροχούς έφυγε από το όχημα και το Model 3 συγκρούστηκε με ένα δέντρο.

Η Tesla δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό ούτε την υποβολή της μήνυσης εκ μέρους του ηθοποιού.

Ο Massoud ισχυρίζεται ότι τραυματίστηκε από τη σύγκρουση του αυτοκινήτου του και πως δεν υπήρχε κάποια λακούβα ή κάποιο εμπόδιο που να προκάλεσε την απώλεια του ελέγχου, σύμφωνα με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αμέσως μετά το ατύχημα. Επιπλέον, όπως επισημαίνει η μήνυση του ηθοποιού, ο έλεγχος στο σύστημα δεδομένων του Model 3 έδειξε πως ο οδηγός δεν έκανε κάποιο λάθος κατά την οδήγηση.

Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας Elon Musk. Οι μετοχές της Tesla καταγράφουν πτώση τον τελευταίο χρόνο σταθερά, εξαιτίας φόβων πως η ζήτηση για οχήματα της σειράς Model 3 αναμένεται να μειωθεί. Η εταιρεία πρέπει να αντιμετωπίσει δικαστικά άλλη μία μήνυση από την οικογένεια ενός κατοίκου της Σίλικον Βάλεϊ, ο οποίος ενεπλάκη με το Model X σε ατύχημα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας ερευνούν ακόμη δύο θανατηφόρα ατυχήματα στη Φλόριντα, στα οποία ενεπλάκησαν αυτοκίνητα της Tesla.

 

Του Alan Ohnsman

Πηγή: Forbes