Aντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας, υπό τον Αντρέα Κυριακού και την Αναστασία Ιωάννου, συμμετείχαν σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή στη Λευκωσία.
 
Στη συνάντηση τα διάφορα μέλη της Ομοσπονδίας εξέθεσαν τα διάφορα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και ζητήθηκε η παρέμβαση του Υπουργού.
 
Στην παρέμβαση του ο Π.Π.Ο.Χ. αναφέρθηκε ξεκάθαρα στο θέμα του παράνομου μπαζώματος της μικρής φυσικής λίμνης των “Ροδαφινιών” από ιδιώτη επιχειρηματία στην εν λόγω παραλία της Χλώρακας, απαιτώντας την άμεση αποκατάστασή της και αφαίρεση των αγωγών από το παρακείμενο ξενοδοχείο που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια διοχετεύει απόβλητα του στη θαλάσσια αυτή περιοχή.
 
Επίσης ζητήθηκε οικονομική υποστήριξη και άλλη βοήθεια για το θέμα εκστρατείας “Πρασινίζουμε την Χλώρακα”. Τονίσθηκε ότι απαιτείται σοβαρή μελέτη για το όλο εγχείρημα και συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας, ενώ ήδη έχουν προσεγγίσει και άλλες ΜΚΟ. 
 
« Τονίσαμε επίσης την ανάγκη προστασίας του Χελιού Anguilla anguilla που φιλοξενούμε στο υδρόρεμμα “Αρκοκαλάμι” που ως γνωστό εκβάλλει στη παραλία “Κοτσιάς», ανέφερε ο κ. Κυριακού. « Επισημάνθηκε με έντονο τρόπο στον κ. Υπουργό το καυτό θέμα της εγκληματικής διακίνησης των λεγόμενων τετράτροχων “γουρούνων” στη περιοχή του Ακάμα και η τεράστια καταστροφή που επιφέρουν στο μοναδικό αυτό μνημείο της Φύσης του τόπου μας. Ζητήσαμε την πλήρη απαγόρευση τους και λήψη άμεσων μέτρων για προστασία του Ακάμα. 
 
Καταγγείλαμε τις ενέργειες και πράξεις του Δημάρχου Πάφου που με μια πρωτοφανή μανία κατακρεουργεί τα δέντρα της Πάφου και το πράσινο γενικά της πόλης. Ιδαίτερα έγινε αναφορά για την καταστροφή του πρασίνου στο οροπέδιο και παρά τις προειδοποιήσεις του Τμήματος Δασών».
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Κυριακού, δήλωσε ότι έδωσε εντολές στους αρμόδιους του υπουργείου του να είναι αμείλικτοι με τους παράνομους, ζήτησε την πλήρη εφαρμογή των νομοθεσιών και να εξετάσουν τις καταγγελίες. Επίσης ανάφερε ότι πολλά από αυτά που συζητήθηκαν τροχιοδρομούνται και θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο.