Τραγικό δεν είναι το δυστύχημα, τραγική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι οι ανάπηροι μετά από αυτό, δήλωσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE ο Ελλαδίτης παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος έρχεται την ερχόμενη βδομάδα στην Κύπρο για να συμμετάσχει σε αριθμό δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση προς τους ΑΜΕΑ.
 
«Κάναμε ήδη ένα οδοιπορικό για να επιβεβαιώσουμε την κατάσταση με τα πεζοδρόμια στην Κύπρο και είναι όπως την Ελλάδα. Δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει σεβασμός. Δεν υπάρχει σεβασμός για την ίδια τη ζωή και πολλά άλλα».
 
Το να μην υπάρχει πρόσβαση στα πεζοδρόμια για κάποιον που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, όχι γιατί δεν υπάρχει ράμπα, αλλά γιατί είναι κατειλημμένα από οχήματα ή μηχανάκια, είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ανέφερε ο Παραολυμπιονίκης.
 
Οι αρτιμελείς οδηγοί μας εμποδίζουν να ζήσουμε
 
Όλοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι, ανέφερε εμφαντικά ο Αντώνης Τσαπατάκης, εξηγώντας ότι η διαφορά είναι μερικά δευτερόλεπτα για τους αρτιμελείς, να χρειαστεί να καθίσουν σε αναπηρικό αμαξίδιο.
 
«Και εύχομαι μέχρι τότε, αν χρειαστούν αναπηρικό, να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα και  να μη συναντήσουν αυτό το εμπόδιο για ζωή.  Μας εμποδίζουν να ζήσουμε , μας ωθούν να μείνουμε στο σπίτι μας. Γιατί να μην μπορώ να έχω ελεύθερη πρόσβαση παντού; Γιατί να πηγαίνω στο εξωτερικό και να μπορώ να μετακινηθώ με ευκολία; Ποια η διαφορά; Καμία! Η κουλτούρα αλλάζει, αλλά δεν υπάρχει παιδεία από το σπίτι και το σχολείο».
 
Βίντεο ευαισθητοποίησης με χιούμορ και τη συμμετοχή του Λούη Πατσαλίδη
 
Με τον Λούη Πατσαλίδη φτιάξαμε ένα βίντεο με χιουμοριστικό αλλά και αληθινό. Είναι ο τρόπος να δείξουμε στον κόσμο τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε μια μέρα. Ελπίζουμε με αυτό που συζητούμε διαρκώς, να περάσει πιο εύκολα στον κόσμο και το θεατή. Ελπίζω μέχρι τον επόμενο χρόνο να μην χρειάζεται να συζητούμε τα λογικά και αυτονόητα, την πρόσβαση των ΑΜΕΑ παντού. Είναι παράλογο, αλλά χρειάζεται.
 
Ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Ελληνικής Τράπεζας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο στην Πάφο. Τίτλος της ομιλίας : «Ας φοβίσουμε τους φόβους μας, με τα όνειρα μας».