Οργή και αγανάκτηση αισθάνεται το Συμβούλιο του ΟΕΔΑ Λεμεσού σε σχέση με τα υφιστάμενα προβλήματα που παρατηρούνται στη Μονάδα Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α) στο Πεντάκωμο, αλλά και στα Πράσινα σημεία της επαρχίας Λεμεσού.
 
Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και απαρέσκεια του για τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Μονάδας Πεντακώμου και στα Πράσινα Σημεία, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού, δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, με σχετική επιστολή του στον υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, τονίζει: «Παρόλο ότι σας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει για τα προβλήματα, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε το ουσιαστικό για επίλυσή τους, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες στην ορθολογιστική διαχείριση των απορριμμάτων της επαρχίας Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η ανάδοχος Εταιρεία της Μονάδας του Πεντακώμου λόγω των διαφόρων προβλημάτων που υπάρχουν από τη μη καταβολή από το κράτος των δεδουλευμένων τους, προειδοποιεί με αναστολή των εργασιών της, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 
Τονίζει δε ότι το σοβαρότερο θέμα που παρατηρείται από την αρχή της λειτουργίας της Μονάδας και το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο, είναι η διαχείριση του SRF/RDF με τις γνωστές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αναμενόμενη σύντομη υπερχείλιση του κυττάρου της Μονάδας και την ανάγκη δημιουργίας νέου.
 
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΟΕΔΑ Λεμεσού, αφού επισημαίνει ότι το Συμβούλιο δεν έχει τη δυνατότητα από μόνο του να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο στη Μονάδα όσο και στα Πράσινα Σημεία και τα οποία επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία τους και την ποιότητα ζωής των δημοτών της επαρχίας Λεμεσού, καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Αν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν δεν επιλυθούν άμεσα, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΔΑ, να υποβάλουμε της παραιτήσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρόεδρος του Οργανισμού, καλώντας τον υπουργό Γεωργίας να προβεί άμεσα σε ενέργειες για επίλυση τους για σωστή λειτουργία και ορθολογιστική διαχείριση τόσο της Μονάδας Πεντακώμου όσο και των Πράσινων Σημείων για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.