Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο της 27ης Νοεμβρίου 2019 για τους ανάπηρους / παθόντες πολέμου, η Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων και το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δηλώνουν προς αυτούς τον πλήρη σεβασμό και την αμέριστη στήριξή τους.

Όσον αφορά στην ουσία των όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι:

  1. Η Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων έχει εξετάσει όλες τις αιτήσεις που έχουν    υποβληθεί από ανάπηρους / παθόντες πολέμου.
  2. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία γίνεται αναφορά στα εν λόγω δημοσιεύματα ότι εκκρεμεί, διαβεβαιώνεται ότι αυτή τυγχάνει του απαραίτητου χειρισμού από Ιατροσυμβούλιο με βάση ιατρικά πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανάπηροι πολέμου περιμένουν δύο χρόνια να τους δει ο γιατρός

Σημειώνεται επίσης, ότι για τα επείγοντα περιστατικά έχει καθιερωθεί  από την Επιτροπή, διαδικασία ταχείας παραπομπής στο Ιατροσυμβούλιο των αναπήρων / παθόντων πολέμου που χρήζουν μετάβασης στο εξωτερικό.   

Τέλος, αναφέρεται ότι η Επιτροπή Ανακουφίσεως Παθόντων, της οποίας προεδρεύει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει συχνές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκαταστάσεως Παθόντων Αναπήρων Πολέμου στο πλαίσιο της συνεργασίας για συνεχή παρακολούθηση και επίλυση των θεμάτων που αφορούν στους Παθόντες.

Πηγή: Philenews