To Top
18:13 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Θα φταίξουν οι εγκλωβισμένοι 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Θα φταίξουν οι εγκλωβισμένοι 
  10 Οκτωβρίου 2017, 11:14 πμ  

«Εσείς είστε οι εγκλωβισμένοι», είπε η γιαγιά εγκλωβισμένη και τους άφησε όλους κόκκαλο. Υπό μια έννοια έχει το δίκαιό της, αν το καλοσκεφτείς. Δεν μας λες και απολύτως ελεύθερους, αν σκεφτείς τον τρόπο ζωής μας, στα σύγχρονα χρόνια. Διάφοροι μετά έπεσαν να τη φάνε. Στο τέλος θα φταίξουν κιόλας οι εγκλωβισμένοι. Δεν συζητώ το… σχόλιο αργόσχολης κυρίας στο fb που έγραψε, πως αν παρακολουθήσουμε προσεχτικά τις δηλώσεις των εγκλωβισμένων θα διαπιστώσουμε πως έχουν ελαφρώς τουρκοποιηθεί. Και της έγραφαν και μπράβο, έξυπνοι από κάτω. Τη στιγμή μάλιστα που όλοι εμείς οι ελεύθεροι της πλευράς μας έχουμε όχι ελαφρώς, αλλά σαφώς μαλθακοποιηθεί. 

Για τον μύθο της Μόρφου 

Μα τι ωραία που τα λένε κάθε χρόνο στους Μορφίτες οι πολιτικοί μας. Πόσο όμορφα ποιητικά εκφράζονται, χαρίζοντας απλόχερα όρκους αιώνιας πίστης στον αγώνα επιστροφής της. Κι ύστερα καταθέτουν τα στεφάνια τους, κι ύστερα υποκλίνονται στην καρτερικότητα των προσφύγων που απλά και αυτοί και τα παιδιά τους θα πεθάνουν πρόσφυγες… Αφού όμως έχουν χορτάσει όχι από τις περιουσίες τους, αλλά από τις υποσχέσεις των λογής-λογής πολιτικών. 

Timing εγκαινίων 
Αν είστε μικρομαγαζάτορας, μπουτικαντζής, ή καφετζής, τώρα είναι η στιγμή να κάνετε τα εγκαίνια της εταιρείας ή του μαγαζιού σας. Εγγυημένα θα έρθουν όλοι οι υποψήφιοι μαζί με τα επιτελεία τους, τις κάμερες που τους συνοδεύουν, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους βοηθούς και παρατρεχάμενους τους, τους οπαδούς τους κτλ. 
Έτσι εσείς θα έχετε πετύχει το σκοπό σας, θα έχετε δημοσιότητα και προβολή, αλλά και αγορές διότι ο υποψήφιος που θα έρθει όλο και κάτι θα ψωνίσει. 
Μην ακούτε ας πούμε ότι τα επιτελεία έχουν συγκεκριμένο budget και σε αυτό κινούνται διότι αυτό ορίζεται από σχετική νομοθεσία. Αυτά σε άλλους όχι σε μας. 

Το κόστος στην Τουρκία 
Μόλις πρόσφατα είχαν συναντηθεί και μάλιστα μετά την πετυχημένη αυτή συνάντηση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε σε όλο τον κόσμο, πόσο καλός φίλος των ΗΠΑ είναι ο Ερντογάν. Δεν πέρασε ένας μήνας και διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, με τις ΗΠΑ να παίρνουν πρώτες μέτρα και την Τουρκία να απαντάει με αντίμετρα. Στο μεταξύ, στο χειρότερο σημείο των σχέσεων της μέχρι τώρα βρίσκεται επίσης η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα τη Γερμανία. Ας θυμηθούμε μόνο την απόσυρση των γερμανικών στρατευμάτων από τη χώρα, τις εχθρικές δηλώσεις για τις εκλογές στη Γερμανία αλλά και την πρόθεση της χώρας να διορίσει τον εχθρό του Ερντογάν στη θέση του ΥπΕξ της Γερμανίας. Κατά τα άλλα εμείς, καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι όταν ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε… κόστος στην Τουρκία. 

Οι μαγκιές των συντεχνιών 
Δεν βρισκόμαστε πια σε χρεοκοπία, συνεπώς οι συντεχνίες υποστηρίζουν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι Ημικρατικοί αλλά και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάρουν πίσω τις αποκοπές τους. Ώστε να οδηγηθούμε και πάλι σε χρεοκοπία, μην καλομαθαίνουμε δηλαδή πως έτσι εύκολα ξεμπερδέψαμε. 
Στο μεταξύ, αυτές οι ίδιες οι συντεχνίες, ΣΕΚ δηλαδή και ΠΕΟ, σφυρίζουν εκκωφαντικά και αδιάφορα, σε όλα τα δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων που έχουν προ πολλού καταπατηθεί. Τζάμπα μάγκες εκεί που τους παίρνει, εν ολίγοις.   

Απειλές χωρίς αντίκρισμα 
Οι οδηγοί ταξί, λέει, απειλούν με μέτρα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Θα κλείσουν όπως προειδοποιούν τις κύριες αρτηρίες της πρωτεύουσας. 
Όταν οι αρτηρίες είναι ήδη κλειστές επί μονίμου βάσεως, πώς ακριβώς θα τις κλείσουν και τα ταξί είναι ένα εύλογο ερώτημα. Να πει κάποιος στους οδηγούς των ταξί πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. 
Ας κάνουν ό,τι θέλουν. 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...