To Top
19:31 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Τα βασικά, ανθρώπινα δικαιώματα 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Τα βασικά, ανθρώπινα δικαιώματα 
  13 Οκτωβρίου 2017, 10:15 πμ  

Για κοίτα πώς βρεθήκαμε, στο έτος 2017, να συλλαμβάνεται μια γυναίκα γιατί επέλεξε να διακόψει κύηση, που ήταν για την ίδια δυσβάσταχτη. Για κοίτα που η ίδια ήθελε να επιλέξει για το σώμα της και όχι ένας άντρας για αυτήν. 
Και την ίδια ώρα, ένας δεύτερος άντρας, ένας νέος βουλευτής, ο Παύλος Μυλωνάς, βγήκε στην τηλεόραση του Sigma, για να εξηγήσει στις γυναίκες γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη ζωή τους, επισύροντας μάλιστα επιστημονικές αναλύσεις από το… internet που μόνο αφελείς μπορούν να παρασύρουν. 

Τι να πει κανείς; Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται και τον Μεσαίωνά του. 

Handmaids tale
Η σειρά Handmaids tale, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Margaret Atwood, που πήρε φέτος 4 βραβεία Emmy, δεν είναι και τόσο επιστημονικής φαντασίας τελικά. Στη σειρά λοιπόν αυτή κάπου στο μέλλον, με πρόφαση τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, τρομοκρατία, υπογονιμότητα κτλ, επιβάλλεται δικτατορία, με βασικά θύματα τις γυναίκες οι οποίες εργολαβικά γεννούν παιδιά, για χάρη της πατρίδας, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να αρνηθούν, χωρίς να έχουν δικαίωμα επιλογής με ποιον θα κάνουν τα παιδιά τους. Θα το ζήσουμε λοιπόν και αυτό; Την επιβολή στη γυναίκα, είτε το θέλει είτε όχι, διά νόμου πότε θα γεννήσει, πόσα παιδιά θα κάνει ίσως κάποια στιγμή αύριο, κάτι άλλο χειρότερο μπορεί μεθαύριο; 

Υπερβολές ντροπής 
«Από 11 χρονών τα κορίτσια κάνουν σεξ», μας είπε ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς και πραγματικά μας άφησε άφωνους, όλους εμάς που έχουμε δει και ζήσει πολλά κορίτσια των 11 χρονών που είναι παιδιά και καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που ο ίδιος περιέγραψε. Εκτός και αν αναφέρεται σε ακραίες εξαιρέσεις, γεγονός το οποίο οφείλει να διευκρινίζει. Γιατί αφήνοντας τέτοια υπονοούμενα, προσβάλλει την πλειονότητα των αθώων παιδιών μας. 

Μαλάς με Τσαβούσογλου, ας πούμε; 
Το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζο Τσελεπή επιστράτευσε το επιτελείο του Σταύρου Μαλά, υπό την ιδιότητά του, όπως αντιλαμβανόμαστε, ως εξαιρετικού γνώστη του Κυπριακού, μια που ο υποψήφιός τους δεν παίζει ακριβώς το ζήτημα αυτό στα δάκτυλά του, φαίνεται. 
Αν αύριο όμως ο κ. Μαλάς εκλεγεί, το AΚΕΛ θα πρέπει να αναρωτηθεί πώς ακριβώς θα διαπραγματευτεί το Κυπριακό, μια που, όπως πιστεύουν, μόνο αυτοί επιδιώκουν πραγματικά τη λύση του. Άραγε ο υποψήφιός τους μπορεί να σταθεί απέναντι από τον Τσαβούσουγλου ή, ακόμη χειρότερα, τον Ερντογάν; 

Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σαν δημοτικό σχολείο. Οι μισοί έλειπαν αδικαιολόγητα και οι άλλοι μισοί δικαιολογημένα. Και ο δάσκαλος-πρόεδρός της, Αδάμος Αδάμου, τους κατήγγειλε στον διευθυντή και ζήτησε από αυτόν να επιληφθεί του θέματος. Όμως ο κ. διευθυντής Συλλούρης πρέπει ήδη να γνωρίζει πως όταν δεν υπάρχουν κανονισμοί ή όταν, χειρότερα, αυτοί δεν τηρούνται, το κάθε παιδί θα κάνει του κεφαλιού του. Κάπως έτσι λοιπόν έφτασε να σκέφτεται να καταργήσει τις τάξεις ή Επιτροπές ώστε να απαλλαγεί και από το πρόβλημα. 

Την έχουν δει Μονακό 
Κράτος στα πρότυπα του Μονακό φαντασιώνονται κάποιοι στα κατεχόμενα και μετά μου λένε ότι έχουμε διαφορές με αυτούς τους ανθρώπους. Πιο ίδιοι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε.  

 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...