To Top
19:17 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Όλοι οι υποψήφιοι πια στην πίστα 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Όλοι οι υποψήφιοι πια στην πίστα 
  14 Οκτωβρίου 2017, 10:15 πμ  

Κλείνει σήμερα λοιπόν, όχι ο κύκλος των «χαμένων ποιητών» αλλά των φανερών υποψηφιοτήτων. Μια που όπως όλα δείχνουν αναμένονται και άλλες, μικρότερου βεληνεκούς. Η εξαγγελία του νυν Προέδρου έρχεται τελευταία, έχοντας  σημειολογικά τη σημασία της, μη νομίσει δηλαδή ο αφελής ψηφοφόρος ότι γίνεται τυχαία ή ότι ας πούμε σήμερα βρήκε χρόνο ο Πρόεδρος. Όχι, αν σκεφτείτε έξυπνα θα καταλάβετε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει το πονηρό Προεδρικό είναι πως, ως γνωστόν πάντα το μεγαλύτερο όνομα της πίστας, βγαίνει τελευταίο. 

Θα γίνει το ... diogenis palace 
Μπορείτε ας πούμε να σκεφτείτε τον Αντώνη Ρέμο να βγαίνει πριν από τον Κωνσταντίνο Αργυρό; Ποτέ σωστά;  Ο Αναστασιάδης, ως άλλος Ρέμος θα βγει σήμερα, λίγο μετά τις 11.00, πρωί αυτός βράδυ ο άλλος και μέσα σε χιλιάδες έξαλλους από χαρά φαν, θα ερμηνεύσει δικές του επιτυχίες. Όπως ας πούμε το «έλα να με τελειώσεις» (ακόμη μια πενταετία) «έτσι ξαφνικά» (αποφάσισα να επαναδιεκδικήσω) «κομμένα πια τα δανεικά» (αυτό δεν χρειάζεται επεξήγηση) και άλλες επιτυχίες. Θα τραγουδήσει επίσης και κάποιες νέες εκτελέσεις που μόλις πρόσφατα έχει συνθέσει, όπως αυτή που φέρει τον τίτλο «Σταθερά βήματα μπροστά», τραγούδι που στους επόμενους μήνες αναμένεται να παίξει ψηλά στα charts. 

Ό,τι θέλει ας γίνει…
Η Τουρκία αναφέρει η χθεσινή είδηση βάζει στόχο τα κυπριακά  χωρικά ύδατα, με την ανακοίνωσή της για γεωτρήσεις που προτίθεται να κάνει στην περιοχή μας. Θέλει ας βάλει στόχο ακόμη και το κεφάλι μας. Εμάς τώρα αυτό είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει. Εμείς τώρα έχουμε άλλες προτεραιότητες, έχουμε καμπάνιες να τρέξουμε, δημοσκοπήσεις να κυνηγήσουμε, ψηφοφόρους να σηκώσουμε από τον καναπέ τους. Δεν πτοούμαστε από απειλές, όταν προτεραιότητά μας είναι οι εκλογές. 

Στον χαρούμενό τους κόσμο 
Η ΠΑΣΥΔΥ και η ΕΤΥΚ θέλουν μας είπαν να λειτουργήσουν τα δικά τους φαρμακεία, μια απόφαση που βεβαίως βρίσκει έντονη αντίδραση από πλευράς φαρμακοποιών. Διότι όπως αντιλαμβάνεστε και οι πελάτες των φαρμακείων που έχουν λεφτά να διαθέσουν στις πιο πάνω κατηγορίες εργαζομένων ανήκουν και όχι βεβαίως στα φτωχαδάκια των ιδιωτικών. Τι ιδέα όμως και αυτή, αν το καλοσκεφτείς. Αύριο δηλαδή η ΠΑΣΥΔΥ και η ΕΤΥΚ θα θέλουν να λειτουργήσουν τα δικά τους σχολεία μπορεί, ύστερα τα δικά τους ιατρεία, εστιατόρια, σινεμά και καφέ. Και γενικά θα ζούνε στον κόσμο τους. Ήδη βέβαια αυτό το κάνουν, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος… 

Η αποφασιστικότητα του οργάνου 
Ο γιατρός ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την άμβλωση στην έγκυο γυναίκα που του το ζήτησε μέχρι χθες δεν είχε αφεθεί ελεύθερος. 
Ένας γιατρός ο οποίος έκανε αυτό που κάνουν όλοι, σεβόμενος την επιθυμία της γυναίκας. Μετά από αυτό που έχει γίνει, ο κάθε γιατρός είτε δεν θα κάνει τις συγκεκριμένες επεμβάσεις είτε θα ζητάει την έγκριση του άντρα κηδεμόνα. Καλωσορίσατε στην Κύπρο του 1967 με την ευχή κάποια στιγμή να φτάσουμε το έτος 2017, σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα των γυναικών στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Κι όλα αυτά χάρη στην αποφασιστικότητα που για μια φορά, μπορεί και πρώτη φορά, επέδειξαν τα όργανα της τάξης.

Oι οικολόγοι και η κάλπη 
Θα στήσουν κάλπες λοιπόν οι Οικολόγοι για να ψηφίσουν τον εκλεκτό του κινήματος, ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους μάλιστα για τις προεδρικές εκλογές. Για να καταλήξουν φυσικά στο προφανές, που δεν είναι άλλο από την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου. Μα γιατί οι Οικολόγοι δεν ψηφίζουν και αυτοί διά βοής; Μήπως δεν θεωρούν ως αρκετά δημοκρατική τη μέθοδο; 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...