To Top
19:27 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Η στήριξη των Οικολόγων 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Η στήριξη των Οικολόγων 
  17 Οκτωβρίου 2017, 10:40 πμ  

Πριν από λίγες μέρες που είχε μαζευτεί η οικογένεια για να γιορτάσουμε ένα δικό μας γεγονός, οικογενειακό, ήμασταν σίγουρα πολύ περισσότεροι από 39 άτομα, όσοι δηλαδή ήταν οι Οικολόγοι που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις Προεδρικές εκλογές. Γιατί σκέφτομαι τώρα, εκ των υστέρων, δεν πήραμε και εμείς, μια που μαζευτήκαμε, μια γενναία απόφαση για τις Προεδρικές, γιατί δεν καλέσαμε την ίδια ώρα τα κανάλια, δεν βγάλαμε ανακοινώσεις, γιατί δεν πήραμε  διαβεβαιώσεις για εφαρμογή των οικογενειακών μας απόψεων, αύριο στην κυβέρνηση, δεν μας έταξαν θέσεις και υπουργεία, όταν οι Οικολόγοι το πέτυχαν με τόση ευκολία; Και να προσθέσω ότι τη συγκεκριμένη μέρα στο σόι είχαμε μαζευτεί μόνο οι γυναίκες! Σκεφτείτε να φέρναμε και τους άντρες μας, τι ανεκμετάλλευτη δύναμη θα ήμασταν. 

Το κρυμμένο χιούμορ του Μαλά 

Το χιούμορ του κ. Μαλά ήταν πράγματι αυτό που μας έκανε εντύπωση το Σαββατοκυρίακο που πέρασε, όταν έγραψε σε ένα του τουίτ που συνοδευόταν από φωτό με την βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου,  «Πρόεδρε, η πρώτη σου λιποταξία», «λίγο χιούμορ να περνάμε». Τι λίγο, πολύ χιούμορ ήταν αυτό, μόνο που μάλλον ως δανεικό μας φάνηκε. Κάτι μας λέει πως από τον ταλαντούχο Λεόντιο Φιλοθέου προέρχεται, του οποίου αν θυμάστε το όνομα είχε ακουστεί κάποια στιγμή ότι θα αναλάμβανε ως επιτελάρχης στον Σταύρο Μαλά,  αλλά μετά προέκυψαν άλλα ζητήματα, όπως φαίνεται, και έτσι περιορίστηκε σε άλλα καθήκοντα. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί παρακολουθώντας τον στις ομιλίες του, δεν σου βγάζει γενικώς πως είναι και ο πρώτος χιουμορίστας. 

Χειροφίλμα ηστον πολιτικό   
Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, ερχόμενη από το Στρασβούργο συνταξίδευα μαζί με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος μόλις πρόσφατα είχε αναλάβει την τιμητική αυτή θέση. Ενώ συνομιλούσαμε στην αίθουσα αναμονής επιβατών, βλέπετε ο εν λόγω πολιτικός δεν προτίμησε την πολυτέλεια του χώρου των επισήμων, ένας επιβάτης λοιπόν, πετάγεται από το πουθενά, πέφτει στα γόνατα του και φιλάει τα χέρια του κ. Στυλιανίδη. Ο οποίος... αμήχανος, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ούτε και υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να κάνει αλήθεια, αφού ο άνθρωπος αυτός τον είχε πιάσει εξ απροόπτου. Το περιστατικό αυτό μου ήρθε τις προάλλες στο μυαλό όταν είδα μια κυρία, την οποία η πλειοψηφία του κόσμου χαρακτήριζε υποτιμητικά από το χρώμα των μαλλιών της, να κάνει το ίδιο στον Νίκο Αναστασιάδη και αυτός να μην αντιδρά. Και βεβαίως για δύο μέρες το θέμα αυτό ήταν ό,τι απασχολούσε τους περισσότερους στο fb και όχι αυτά που ο Νίκος Αναστασιάδης είπε στον απολογισμό του και τα οποία θα έπρεπε να είχαν τύχει κριτικής. 

Ντάνος-Συλλούρης και το έπαθλο 
Αυτοί που αμέσως έσπευσαν να ειρωνευτούν, λέγοντας πως τάχα τι γύρευε κοτζάμ Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, να συναντιέται με τον νικητή του survivor, όχι τυχαία στο δρόμο, αλλά μέσα στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, μέσα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι είναι η μοντέρνα πολιτική. Δεν ξέρουν ας πούμε ότι η κυπριακή Βουλή είναι επίσης ένα άλλο δυσκολότερο, σκληρότερο Survivor και για αυτό ένας ατσίδας πρόεδρος δεν έχει παρά να ζητήσει τα τιπς ενός προηγούμενου αυθεντικού νικητή. Ώστε να αντιγράψει μεθόδους, πρακτικές, στρατηγικές. Να βγει κι αυτός νικητής, μην τον φάνε τίποτα ανταγωνιστές του.  

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...