To Top
19:33 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Κολοκυθιά και καημένοι πολίτες 
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Κολοκυθιά και καημένοι πολίτες 
  18 Οκτωβρίου 2017, 11:36 πμ  

Παίζουμε την κολοκυθιά, να περνά η ώρα, ώσπου να μας βρουν οι εκλογές και όποιος έχει τις καλύτερες επικοινωνιακές τεχνικές ή όποιος κάνει τα πιο πετυχημένα πάρτι θα κερδίσει για να τελειώνουμε. Κάπως έτσι κινείται η πολιτική ζωή σήμερα στην Κύπρο και όποιος πιστεύει ότι τα κόμματα σκέπτονται με σοβαρότητα ή ότι έχουν ως προτεραιότητα το μέλλον του τόπου είναι μάλλον καημένος. 
 

Βρείτε τον φταίχτη 
Από την πλευρά τους τα κόμματα έχουν και αυτοί τους λόγους τους να συζητούν το θέμα, χωρίς όμως ευτυχώς για τους ίδιους να πρέπει να περάσουν από ανιχνευτή ψεύδους. Έτσι το ΑΚΕΛ φταίει τον Αναστασιάδη, ο Αναστασιάδης φταίει το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ φταίει τον Πανίκο και ο Πανίκος φταίει το ΔΗΚΟ και τον Αναστασιάδη.  Τι ωραία που περνάμε που όλοι φταίνε και δεν φταίει ευτυχώς κανείς! 

Φοβάται τον σκόρο 
Να τώρα αυτές τις μέρες, που ο κ. Πανίκος Δημητριάδης έχει εκδώσει το βιβλίο του, το οποίο βεβαίως και δεν θέλει να το φάει ο σκόρος στα ράφια αλλά θέλει να μοσχοπουλήσει. Θέλει να γίνει  Βαρουφάκης, Νο2,  που επίσης με το βιβλίο του ανάγκασε τους πολιτικούς να τρέχουν για τούμπες. Αυτό θα είχε υπόψη του ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, που εφάρμοσε το εξαιρετικά πετυχημένο «οικονομικό σύστημα του αναπνευστήρα» μέχρι τελειωτικού όμως … τέλους. Θέλει επίσης εκτός από τις καλές πωλήσεις, να καθαρίσει τις φήμες που υποστηρίζουν ότι έχει βάλει το χεράκι του στο οικονομικό μας Βατερλό. 

Στην πάντα και προσεχτικά 
Στο μεταξύ ένα μπράβο στον Πανίκο Δημητριάδη, γιατί μπορεί να είναι πιο ταλαντούχος ως συγγραφέας παρά ως κεντρικός τραπεζίτης, μια που είχε την εξυπνάδα να βάλει στο βιβλίο του γαργαλιστικά στοιχεία που θα κάνουν τον διψασμένο για πλοκή, αίμα και τρόμο αναγνώστη, να τρέξει να αγοράσει το δικό του πόνημα. Καλές πωλήσεις να του ευχηθούμε και να τα βάλει στην πάντα, μαζί με την αποζημίωση, που του πληρώσαμε για να φύγει. 

Καθηγητο-καβγάδες 
Πάντως ότι άναψε φωτιές, άναψε ο πρώην της Κεντρικής. Όλοι έτρεχαν να του απαντήσουν χθες, είτε με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ είτε μέσω των social media. Ανάμεσά τους και ο καθηγητής της Διοικητικής Επιστήμης και Χρηματοικονομικών, πρώην πρύτανης του Παν.  Κύπρου  και πρώην μέλος της Κεντρικής Τράπεζας Σταύρος Ζένιος, ο οποίος του είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως «τα είχε κάνει θάλασσα». Του έθεσε μάλιστα μέσω twitter το ερώτημα, αν έχει δει πολλούς επιθεωρητές να ρωτούν τους εγκληματίες για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αουτς! 

Επίθεση στη «νέα»
Ούτε μια μέρα δεν έδωσε περιθώριο στη νέα εκπρόσωπο του Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου, για να μπει στο πνεύμα της προεκλογικής, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ως εκπρόσωπος επίσης του Σταύρου Μαλά η ίδια. Την «έκοψε», γιατί περί κοψίματος επρόκειτο, στα στούντιο του sigma πρωί της Τρίτης και την έβαλε στη θέση της… Η Αννίτα Δημητρίου πάντως κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της, θετικό για την ίδια. Όσο για την κ. Χαραλαμπίδου, να το προσέξει λίγο. Κάποτε αγγίζει τα όρια του bulling ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους άλλους. 

Θα έχει επιφοίτηση ο Μαλάς
Ένα από τα επιχειρήματα της κ. Χαραλαμπίδου στην εν λόγω συζήτηση, ήταν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αποδείχτηκε ανίκανος να χειριστεί το Κυπριακό στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά και αλλού. Ίσως σε αυτό μάλιστα να έχει δίκαιο. Όμως να μας επιτρέψει να την ρωτήσουμε, πιστεύει αλήθεια ότι εκεί που δεν τα κατάφερε ο Αναστασιάδης, θα τα καταφέρει ο Μαλάς; Λόγω εμπειρίας ή λόγω επιφοίτησης που ξαφνικά θα έχει;

Γυναίκες και ισότητα 
Υπάρχουν καλά και κακά νέα στα ζητήματα της ισότητας για τις γυναίκες στην Κύπρο. Τα καλά είναι ότι στο ζήτημα αυτό δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε μαζί μας και άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες με εξαίρεση ίσως τη  Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με είδηση του ΚΥΠΕ. Τα κακά είναι ότι ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε κοντέψει τον στόχο που είναι η εκπροσώπηση και η συμμετοχή των γυναικών με ελάχιστο ποσοστό το 40% σε αξιώματα κ.τλ. Άκου 40%. Σε 500 χρόνια, μπορεί….

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...