Υπό 8ήμερη κράτηση με δικαστικά διατάγματα τέθηκαν τρία πρόσωπα, γυναίκες ηλικίας 43, 46, και 50 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν χθες, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διατήρησης οίκου ανοχής, σε πολυκατοικία στη Λευκωσία. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας, άλλα δύο πρόσωπα, άντρας 71 ετών και γυναίκα 46 ετών, που τελούν υπό κράτηση, επίσης βάσει δικαστικών διαταγμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά από συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη των ΤΑΕ και ΟΠΕ Λευκωσίας, καθώς και του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, προχώρησαν το Σάββατο, 16 Απριλίου, σε συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε συγκεκριμένη πολυκατοικία στη Λευκωσία.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οι 71χρονος και 46χρονη, με δικαστικά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε διαμερίσματα του κτιρίου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων.

Άλλες τρεις γυναίκες, ηλικίας 43, 46, και 50 ετών, που εντοπίστηκαν στο κτίριο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο για σκοπούς εξετάσεων, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, με δικαστικά εντάλματα.

Το πρωί σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διατάγματα κράτησης τους, διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.