Παγκύπριο συνέδριο της ΕΔΕΚ θα πραγματοποιηθεί αύριο και εκλογές την Κυριακή, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία συνεδρίασε απόψε.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος «μετά από ενδελεχή μελέτης της όλης κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, μετά από τις δικαστικές προσφυγές και στην βάση μιας ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης νομικής συμβουλής η οποία υπήρξε, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με μια διαφωνία και δύο αποχωρήσεις που έγιναν πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στη βάση των καταστατικών διατάξεων, έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας του Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου. Ως εκ τούτου, αύριο στις πέντε το απόγευμα θα συνέλθει το Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος στη Δημοσιογραφική Εστία και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου, δύο αντιπροέδρων και 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που απομένουν για να συμπληρωθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Οι εκλογές θα γίνουν όπως είθισται σε κάθε επαρχία με κάλπες που θα υπάρχουν την Κυριακή, με ώρες που θα ανακοινωθούν αύριο στο συνέδριο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή την διαδικασία».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν αντιδράσεις και ίσως αυτοί που διαφωνούν να καταφύγουν και πάλι στη δικαιοσύνη, ο κ. Σιζόπουλος τόνισε πως «είναι θέμα που τους αφορά. Δεν θα εισέλθω στο τι ο καθένας θα πράξει. Εμείς οφείλαμε στο πλαίσιο του καταστατικού και της νομικής συμβουλής που είχαμε να ολοκληρώσουμε το συνέδριο γιατί αν δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τις 6 Μαΐου, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν, να υποσκάψουν το κόμμα και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα, να προσφύγουν και πάλι, ως έχουν συνηθίσει, στο δικαστήριο, για να λαμβάνουν αποφάσεις ενώ καταθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως ενυπόθηκες εγγυήσεις για να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του κόμματος ή να αδρανοποιήσουν το κόμμα και να μην να λειτουργήσει νομότυπα και στη βάση του καταστατικού. Δεν θα τους το επιτρέψουμε να γίνει».