Η Δάφνη Πίττα- Διογένους είναι η νέα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου Ριάλτο, αφού μετά από σχεδόν επτά χρόνια ο Κίκης Καζαμίας παρέδωσε τη σκυτάλη το βράδυ της Τρίτης. 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι 80 μήνες παρουσίας (από τον Γενάρη του 2015) είναι αρκετό χρονικό διάστημα «για να προσφέρει κάποιος ότι μπορεί σε ένα οποιοδήποτε διοικητικό πόστο» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ πρόσφεραν τον καλύτερό τους εαυτό για να παραμείνει το Ριάλτο στις ράγες μιας δημιουργικής πορείας που χαράχτηκε από το 1999 με την επαναλειτουργία του και που έχει ήδη καταξιωθεί ως ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός φορέας και πνεύμονας, όχι μονάχα της Λεμεσού αλλά και της Κύπρου ολόκληρης με διεθνή αναγνώριση.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη, ο Κίκης Καζαμίας ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του στο ΔΣ, τη γενική διευθύντρια και όλο το προσωπικό του Οργανισμού «που με περισσή εργατικότητα και σύμπνοια πορευτήκαμε μαζί όλο αυτό το διάστημα, χωρίς παλινδρομήσεις, για να παραμείνει το Ριάλτο στην πρωτοπορία της πολιτιστικής προσφοράς».

Η νέα πρόεδρος του Ριάλτο, Δάφνη Πίττα, είναι μια καταξιωμένη επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης με κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες και προσφορά.

Τόσο η διοίκηση όσο και το δυναμικό του Θεάτρου Ριάλτο την καλοσωρίζουν με τη βεβαιότητα ότι επί δικής της προεδρίας το Θέατρο θα συνεχίσει  να πρωταγωνιστεί στην πολιτιστική ζωή του τόπου, ως ένας από τους σημαντικότερους και πιο αξιόπιστους Οργανισμούς, διευρύνοντας την πολιτιστική παραγωγή και ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Ριάλτο, ευχήθηκε «καλή δύναμη» στη νέα πρόεδρο Δάφνη Πίττα-Διογένους, σημειώνοντας ότι είναι μια ήδη καταξιωμένη ενεργός πολίτης με κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες και προσφορά. Εξέφρασε σιγουριά ότι σε συμπόρευση με τους συνεργάτες της, το Ριάλτο θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις του και θα παραμείνει στην κορυφή της πολιτιστικής προσφοράς.

«Το Θέατρο Ριάλτο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, χωρίς οποιαδήποτε βαρίδια στη δράση του, με πλήρη διοικητική και οικονομική διαφάνεια, αξίζει της συμπαράστασης όλων μας. Με την αποχώρηση μου από τα διοικητικά προσθέτω τον εαυτό μου στους εκατοντάδες υποστηρικτές του Ριάλτο, με την προσδοκία σύντομα να αυξηθούμε ακόμα περισσότερο» πρόσθεσε ο Κίκης Καζαμίας.

Δάφνη Πίττα Διογένους

Γεννήθηκε το 1972 στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος του Università degli studi di Pavia, Facolta di Farmacia (Laurea in Farmacia) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων στο CIIM. Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρία στην Ιταλία ως ειδικευμένος φαρμακοποιός. 

Το 1997 επέστρεψε στην Κύπρο για να ενταχθεί στην οικογενειακή  επιχείρηση, Medochemie Ltd., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων με 14 εργοστάσια  σε Κύπρο, Ολλανδία και Βιετνάμ και περισσότερα από 1500 άτομα προσωπικό. Αρχικά ασχολήθηκε με τους τομείς της ποιότητας παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου και στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής και ανέπτυξε το τμήμα κανονιστικών υποθέσεων και R&D. Το 2003 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από το 2019 είναι Chief Operations Officer της εταιρίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει πρόεδρος ΔΣ του Συνδέσμου κατοίκων και φίλων του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα σαν μέλος ΔΣ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό.