Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Πάρο. Από τον οικισμό Χοιρόλακκα κατευθύνεται προς τις Λεύκες, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται από Αθήνα, Πειραιά, Νάξο, αλλά και Σάμο.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Κώστου. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, υδροφόρων και δύο αεροπλάνων με συνεχείς ρίψεις νερού, οι φλόγες εξακολουθούν να καίνε και να βρίσκονται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας parianostypos.gr, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Λεύκες. 

  

Κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες

Μάλιστα, στο σημείο μεταβαίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Νάξο και τη Σάμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, με τις φλόγες να βρίσκονται κοντά σε κάποιες από αυτές, ενώ η φωτιά δεν έχει ενιαία μέτωπο.

Δήμαρχος Πάρου: Σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια

«Το θέμα είναι ότι πρέπει να σβήσει πριν νυχτώσει, γιατί είναι σε σημείο που δεν μπορούν να πάνε εύκολα πεζοπόρα τμήματα. Αυτή τη στιγμή είναι σε απόσταση 200 μέτρων από κάποια σπίτια» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τη φωτιά.

«Ευελπιστούμε ότι θα τη σβήσουμε» κατέληξε.

in.gr