Με παραστάσεις τους προς την δημοτική αρχή Στροβόλου επιχειρήσεις και δημότες ζητούν την άμεση επέμβαση της για καθαρισμό περιοχής του Δήμου από ακαθαρσίες και άγρια βλάστηση προκειμένου να προληφθεί το ενδεχόμενο μιας πυρκαγιάς την περίοδο αυτή των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Έχοντας ενώπιον τους τα τραγικά περιστατικά του φετινού καλοκαιριού στο μέτωπο των πυρκαγιών, κάτοικοι και απασχολούμενοι στην περιοχή παρά τις οδούς Κώστα Βάρναλη και Κρίτωνος στο Στρόβολο, ανέλαβαν πρωτοβουλία ενημερώνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες για χώρο πρασίνου ο οποίος είναι γεμάτος χόρτα, ακαθαρσίες και τρωκτικά.

«Επειδή η αύξηση της θερμοκρασίας ήδη έχει ανέλθει σε ψηλά επίπεδα», τονίζεται στο διάβημα των πολιτών και επιχειρήσεων, «θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Στροβόλου να προχωρήσει σε καθαριότητα γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή. Θεωρούμε ότι η υπηρεσία του Δήμου, θα έπρεπε να φροντίζει έγκαιρα πριν την έναρξη του καλοκαιριού να διεξάγει εργασίες καθαρισμού από ξερά χόρτα οικοπέδων, δημοτικών πάρκων και χώρων πρασίνου προς αποφυγή ανεπιθύμητων ατυχημάτων».