Με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων την περασμένη Κυριακή, έφτασαν τις 10 οι θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις και τους 11 οι νεκροί για το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύστημα περιορισμού ταχύτητας σε όλα τα οχήματα

Σύμφωνα με στοιχεία από την Αστυνομία, την αντίστοιχη περσινή περίοδο οι θανατηφόρες συγκρούσεις έφτασαν τις 14, ενώ συνολικά ολόκληρο το 2020 τα δυστυχήματα έφτασαν τα 48. Στο σύνολό τους οι οδικές συγκρούσεις την περσινή χρονιά έφτασαν τις 506 με κυριότερη αιτία την απρόσεκτη και αμελή οδήγηση με ποσοστό 21,85%. Δεύτερη αιτία των τροχαίων είναι το αλκοόλ με ποσοστό 18,07% και τρίτη αιτία η υπερβολική ταχύτητα και η μη τήρηση της αριστερής πλευρά με ποσοστό 9,66% αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο έγινε την Κυριακή στην Λευκωσία, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, όχημα που οδηγούσε 21χρονη με συνοδηγό 20χρονο παρέκκλινε της πορείας του, χτύπησε σε διαχωριστική νησίδα και συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 47χρονη. Οι δύο νέοι τραυματίστηκαν θανάσιμα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις της Αστυνομίας, οι δύο νεαροί έφεραν ζώνες ασφαλείας.