Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει ο κοινοτάρχης της Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, την ενέργεια κάποιων να αναγράψουν συνθήματα και υβριστικά σχόλια στον μιναρέ της κοινότητας, το βράδυ της Τετάρτης με ξημερώματα της Πέμπτης, 25 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο κ. Προδρόμου καταδίκασε το συμβάν λέγοντας πως «δίνουμε τροφή σε Τούρκους και Άγγλους να μας σχολιάζουν. Το μόνο που κερδίζουμε είναι να χάνουμε». Ανέφερε επίσης πως το ίδιο σκηνικό σημειώθηκε και την 28η Οκτωβρίου αλλά και τέλος του χρόνου. «Κάθε εθνική επέτειο έχουμε τα ίδια πράγματα», επεσήμανε ο κοινοτάρχης.

Επιπρόσθετα, ζήτησε όπως ενόψει της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου, μέλη της Αστυνομικής Δύναμης να περιπολούν την κοινότητα. «Έχω μιλήσει με τον τοπικό αστυνομικό σταθμό Επισκοπής και τον υπεύθυνο, ο οποίος μου ανέφερε ότι θα λάβει μέτρα για να μην έχουμε τα ίδια». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου, στον μιναρέ της κοινότητας θα τοποθετηθεί φρουρά παραμονές 1ης Απριλίου ενώ θα υπάρχει και περιπολία εντός της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως τα πρόσωπα που προβαίνουν σε αυτές τις απαράδεκτες πράξεις είναι γνωστά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως είναι πάγιο αίτημα της κοινότητας να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό ο αστυνομικός σταθμός Επισκοπής. «Δεν γίνεται ο εν λόγω αστυνομικός σταθμός να αστυνομεύει 13 κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού, ενώ στελεχώνεται καθημερινά με 2-3 άτομα μόνο. Θεωρώ πως ο σταθμός θα πρέπει να στελεχωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται», τόνισε.

Να σημειωθεί πως τα συνθήματα αλλά και τα υβριστικά μηνύματα αφαιρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, από μέλη του Τμήματος Αρχαιοτήτων με τη χρήση ειδικών φαρμάκων.

Το συμβάν καταδίκασε και το Προεδρικό μέσω γραπτής δήλωσης του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου. «Καταδικάζουμε έντονα και ανεπιφύλακτα τις απαράδεκτες ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων οι οποίοι με την πρόφαση του δήθεν πατριωτισμού προσβάλλουν θρησκευτικούς χώρους λατρείας, αλλά και την ίδια την έννοια του πατριωτισμού που μας έχουν διδάξει οι ένδοξοι ήρωές μας, που τιμούσαν και προστάτευαν την πατρίδα προτάσσοντας τις αρχές και τα ιδεώδη τους και όχι τραμπουκισμούς».

Να σημειωθεί πως την αναγραφή συνθημάτων στο τζαμί καταδίκασαν επίσης ο Ερσίν Τατάρ, το «υπεξ», ο «πρωθυπουργός» Σανέρ, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως προβοκατόρικη. 

Από την πλευρά του ο Κουντρέτ Οζερσάι θεωρεί την ελληνοκυπριακή ηγεσία συνυπεύθυνη για την ενέργεια αυτή.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις από πλευράς Αστυνομίας, αυτές συνεχίζονται ενώ στα χέρια των Αρχών βρίσκονται κλειστά κυκλώματα από παραπλήσια υποστατικά της περιοχής, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστεί οτιδήποτε.