Με τη Cyta να εδραιώνεται στην πρώτη θέση έκλεισε το 2020 για την αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), η Cyta κατέχει την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς, τόσο στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας, όσο και των χρηστών προπληρωμένης τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς της Cyta στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας ήταν το 2020 στο 54,5% από 54,9% τον Δεκέμβριο του 2019. Στη δεύτερη θέση σε σχέση με τα μερίδια αγοράς κινητής τηλεφωνίας, είναι η Epic, της οποίας το μερίδιο αγοράς στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε το 2020 στο 33,8%, από 33,6% τον Δεκέμβριο του 2019.

Όσον αφορά στην Primetel, στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας μείωσε το ποσοστό της στο 9,7%, από 10,3% τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ η Cablenet το ανέβασε στο 2%, από 1,1%.

Στους χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, το μερίδιο της Cyta ανήλθε στο 50,9%, από 50,6% τον Δεκέμβριο του 2019.

Το μερίδιο της Epic στους χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας φθάνει το 38,5%, από 38%. Η Primetel στους χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας έχει μερίδιο 9% από 9,9% και η Cablenet 1,7% από 1,5% που είχε προηγουμένως. 

Το συνολικό μερίδιο αγοράς της Cyta στην κινητή ανήλθε στο τέλος Δεκεμβρίου 2020 στο 53,3%, από 53,4% τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ συνολικό μερίδιο αγοράς της Epic ανήλθε στο 35,3%, από 35,2% τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο συνολικός αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας παρουσίασε αύξηση κατά 15.215 χρήστες, σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2020, ανεβάζοντας την αναλογία του συνολικού αριθμού χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με τον πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στο 139,6%.

 

O παραλογισμός με τη διαμονή Κυπρίων σε ξενοδοχεία

Προσωπικά αδυνατώ να αντιληφθώ την εμμονή της κυβέρνησης για απαγόρευση της διαμονής των Κυπρίων στα τουριστικά καταλύματα που είναι ανοιχτά. Γιατί να μην μπορεί κάποιος Κύπριος, ο οποίος έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε rapid test, λίγο πριν την άφιξη του σε ξενοδοχείο, να διαμένει σε αυτό και να μπορεί ένας τουρίστας ο οποίος παρουσιάζει αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό test PCR 72 ώρες πριν την άφιξη του; Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκέφτειτε κύριε Νίκαρε μου το θέμα αυτό;

 

To Jewel of the Seas ξεκινά κρουαζιέρες

Bάζει πλώρη για κρουαζιέρες από Λεμεσό προς Πειραιά και ελληνικά νησιά το κρουαζιερόπλοιο της Jewel of the Seas της εταιρείας Seas Royal Caribbean. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Top Kinisis Travel, η έναρξη των κρουαζιέρων του Jewel of the Seas θα γίνει στις 10 Ιουλίου και θα κρατήσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Οι κρουαζιέρες έχει προγραμματιστεί να γίνονται σε Πειραιά, Ρόδο, Χανιά, Μύκονο και Σαντορίνη, με αφετηρία τη Λεμεσό.  

Η εταιρεία Royal Caribbean, στην οποία ανήκει το Jewel of the Seas, είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και έχει επιλέξει την Κύπρο για να εντάξει το λιμάνι της Λεμεσού στο πρόγραμμα κρουαζιέρων. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο παρόν στάδιο το πλοίο θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους ενήλικες και παιδιά κάτω των 18 ετών με αρνητικά αποτελέσματα test PCR. Αυτά τα κριτήρια μπορεί να αναθεωρηθούν, καθώς αξιολογούνται σε συνεχή βάση.

Το Jewel of the Seas κατασκευάστηκε το 2004 και έχει χωρητικότητα 2,702 επιβατών. Έχει μήκος 293μ και πλάτος 33μ και διαθέτει 13 καταστρώματα, 9 εστιατόρια, 13 μπαρ και σαλόνια, 3 πισίνες, 3 τζακούζι, σπα και γυμναστήριο, θέατρο 915 θέσεων, καζίνο, εξωτερικό σινεμά, μίνι γκολφ, καταστήματα, βιβλιοθήκη και δισκοθήκη.

Eπιχορηγημένες διακοπές σε Πύργο Τηλλυρίας και ορεινά θέρετρα

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Υπουργού Εργασίας για εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και Περιοχής Πύργου Τηλλυρίας κατά τη Θερινή Περίοδο 2021 με συνολική δαπάνη ύψους €909.000.

Το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από τις 4 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και με βάση τις πρόνοιές του θα παρέχεται επιχορήγηση σε εργοδοτούμενους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειάς τους δεν υπερβαίνει τα €300 εβδομαδιαίως ή τα €1.300 μηνιαίως, με βάση τις ασφαλιστέες αποδοχές για το 2020. Προτεραιότητα θα δίνεται στους εργοδοτούμενους με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Δικαίωμα συμμετοχής για διαμονή σε συμμετέχοντα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία της περιοχής Πύργου Τυλληρίας έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται στο 90%-100% των εξόδων διαμονής, με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα €50 ανά άτομο ανά ημέρα, για περίοδο από Κυριακή σε Παρασκευή (πέντε διανυχτερεύσεις).

 

Κάτι αλλάζει στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες 

Τα νερά στον τομέα των ακινήτων και πιο συγκεκριμένα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έρχεται να ταρακουνήσει η Delfi Real Estate. Η εταιρεία, η οποία πρωταγωνιστεί στην κυπριακή και ελληνική αγορά στις πώλησης ακινήτων, πλέον εισέρχεται και στις e-auctions μέσω της Delfi Auctions. Πρόκειται για εξειδικευμένη ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα διενεργούνται ηλεκτρονικές πωλήσεις ακινήτων, την οποία η ίδια η εταιρεία ανέπτυξε με γνώμονα την ευκολία και την άνεση των ενδιαφερόμενων αγοραστών αλλά και την ασφάλεια στην υλοποίηση των συναλλαγών. Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο διενέργειας πράξεων στα ακίνητα και φαίνεται πως η Delfi εισέρχεται δυναμικά και στον συγκεκριμένο τομέα δίδοντας τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να επιδείξει ενδιαφέρον για προνομιακά ακίνητα σε χαμηλές τιμές. 

 

Τα νέα δρομολόγια της Ryanair

Η Ryanair, ανακοίνωσε την Τετάρτη το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα που δημιούργησε ποτέ για την Κύπρο, με συνολικά 34 δρομολόγια. Ανάμεσα σε άλλα συμπεριλαμβάνονται 5 νέα δρομολόγια  από και προς Μπάρι, Μπολόνια, Κέρκυρα, Ρόδο (ξεκινάει τον Ιούλιο) & Τρεβίζο (ξεκινάει τον Ιούνιο) τα οποία θα δώσουν ώθηση τόσο την επιβατική κίνηση όσο και στον τουρισμό καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και η Ευρώπη ανοίγει έγκαιρα για την καλοκαιρινή σεζόν.

Το πρόγραμμα της Ryanair για το καλοκαίρι 21 περιλαμβάνει

34 δρομολόγια

5 νέα δρομολόγια από Πάφο προς Μπάρι, Κέρκυρα, Ρόδο, Τρεβίζο (όλα με 2 πτήσεις τη βδομάδα) και Μπολόνια (με 1 πτήση την βδομάδα)

106 πτήσεις τη βδομάδα

Οι Κύπριοι επιβάτες μπορούν να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με ακόμα πιο χαμηλά ναύλα, ενώ έχουν την επιλογή να επωφεληθούν από το μηδενικό τέλος σε περίπτωση αλλαγής των σχεδίων τους.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική ανακοίνωση για τον κυπριακό τουρισμό καθώς η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών για τους Κύπριους που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν το νησί μας. Το στοίχημα πλέον είναι να βελτιωθεί σημαντικά τόσο η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, όσο και των χωρών που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί από τα δύο κυπριακά αεροδρόμια.