Στο πλαίσιο της διαφάνειας και προς διευκόλυνση της ενημέρωσης των δημοτών, ο Δήμος Πάφου έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τη Μελέτη για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την ανέγερση Καθεδρικού Ναού της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου στο Δημόσιο Κήπο.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις εισηγήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Μελετητών [email protected] ή στο τηλεομοιότυπο 22312519 εντός χρονικού διαστήματος 20 ημερών.

Ο Δήμος Πάφου με ανακοίνωση του διευκρινίζει και τονίζει  ότι το κοινό μπορεί να υποβάλει τα οποιαδήποτε σχόλια και εισηγήσεις του μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή φαξ των Μελετητών και όχι στον Δήμο Πάφου ή την  ιστοσελίδα του, στην οποία η Μελέτη έχει αναρτηθεί αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσης.  

Στη Μελέτη παρουσιάζονται αναλυτικά η περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του έργου, η περιγραφή της ακριβούς τοποθεσίας, του περιβάλλοντα χώρου και των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής μελέτης, καθώς και ανάλυση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων που πιθανόν να επηρεαστούν.