Ένα σοκαριστικό ατύχημα, με αίσιο ευτυχώς τέλος, σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ένα ελικόπτερο που μετέφερε μια ανθρώπινη καρδιά για μεταμόσχευση, συνετρίβη στην οροφή ενός νοσοκομείου στο Λος Άντζελες.

Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και το όργανο τελικά μεταμοσχεύθηκε παρά το γεγονός ότι ένας γιατρός που το μετέφερε, μετά το ατύχημα, το έριξε στο πάτωμα.

Το δραματικό ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει το ιδιωτικό οκταθέσιο ασθενοφόρο – ελικόπτερο που περιστρέφεται εκτός ελέγχου λίγα δευτερόλεπτα προτού ο πιλότος το προσγειώσει στην ταράτσα του νοσοκομείου Κερκ στο Λος Άντζελες το μεσημέρι της Παρασκευής. Την ώρα όμως που το ελικόπτερο ετοιμαζόταν να κατέβει, ξαφνικά έγειρε στην άκρη της οροφής, προτού προσγειωθεί στο πλάι του.

Αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε μέσα ή γύρω από την εγκατάσταση, σύμφωνα με το KTLA-TV. Την ίδια ώρα, οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι ένιωσαν ένα «ελαφρύ, σύντομο ταρακούνημα».

Είχε και συνέχεια: Γιατρός έριξε την καρδιά στο πάτωμα

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το βίντεο δείχνει επίσης έναν από τους εργαζόμενους διάσωσης να παραλαμβάνει το όργανο, μετά από αγώνα της πυροσβεστικής για να το βγάλει από το ελικόπτερο. Οι διασώστες καταφέρνουν να παραδώσουν την καρδιά σε έναν γιατρό, ο οποίος γυρνά και σπεύδει στο νοσοκομείο. Αλλά, γλιστράει και του πέφτει κάτω το κουτί που περιείχε την καρδιά. Ευτυχώς, δεν υπέστη κάποια ζημιά το όργανο, με το νοσοκομείο αργότερα να ανακοινώνει πως τελικά η καρδιά μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία.

Πηγή: iefimerida.gr