Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Γερμασόγειας Α- Χριστάκειο, πριν από μερικές μέρες όταν αποχαιρετούσαν το σχολείο τους για Σαββατοκύριακο, δεν μπορούσαν να φανταστούν τι τους περίμενε τη Δευτέρα. Αντί για σχολείο, αντίκρισαν ένα… χριστουγεννιάτικο χωριό. Κάποιοι απ’ αυτούς έμειναν άφωνοι, άλλοι πάλι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο στόχος επετεύχθη. Κι αυτός δεν είναι τίποτε άλλο από τη χαρά των μαθητών και τη δυνατότητα να περνούν τις ώρες τους στο σχολείο ζώντας στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδότηση επιτοκίου για ενοποιημένα στεγαστικά

Η ιδέα ήταν του διευθυντή του σχολείου, Χαράλαμπου Αβερκίου, ο οποίος από το περασμένο κιόλας καλοκαίρι άρχισε να προετοιμάζεται για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα. Κληθείς από τον «Φ» να περιγράψει την υπέροχη αυτή ιδέα και την υλοποίησή της, ο κ. Αβερκίου ανέφερε ότι ειδικά φέτος λόγω των δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, ένιωθε την ανάγκη να προσφέρει στους μαθητές, στους γονείς, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, κάτι παραπάνω από έναν απλό, τυπικό στολισμό. Έτσι, «επιστράτευσε» 36 χριστουγεννιάτικα δέντρα, που όπως μας είπε συγκεντρώθηκαν από τον ίδιο με αποθέματα που είχε, από δασκάλους του σχολείου και από τον Σύνδεσμο Γονέων, καθώς αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα, αρκετά στολίδια και χριστουγεννιάτικες κορδέλες και φιγούρες. 

Αφού στολίστηκαν σχεδόν όλοι οι χώροι του σχολείου, ακόμα και οι εξωτερικοί διάδρομοι των πάνω ορόφων, το χριστουγεννιάτικο χωριό περίμενε και την πινελιά των παιδιών για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον κ. Αβερκίου, το κάθε Τμήμα κατασκεύασε στολίδια με διάφορα υλικά και στόλισε το δικό του χριστουγεννιάτικο δεντράκι. Όπως εξήγησε ο διευθυντής, το σχολείο είναι πολυπολιτισμικό καθώς σε αυτό φοιτούν πολλά με μεταναστευτική βιογραφία και τα οποία με αυτή την ενέργεια, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν διαφορετικά το πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά και να αισθανθούν ακόμα πιο ωραία αυτή την εορταστική περίοδο στο σχολείο τους. Τέλος, ο κ. Αβερκίου ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και το χαμόγελό τους κάθε μέρα είναι η καλύτερη ανταμοιβή.