Στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα, παρέστη σήμερα, Κυριακή των Πατέρων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει το μνημόσυνο τού πατρός του Αντωνίου. Του συλλείτουργου που προηγήθηκε προέστη ο Ηγούμενος τής Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης συλλειτουργούντων κληρικών της Αρχιεπισκοπής και του εφημέριου του ναού.
 
Στο κήρυγμα του ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε ότι σήμερα εορτάζουμε τους πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και την καταδίκη τού αρειανισμού. , Βλέπουμε πως από τους πρώτους κιόλας αιώνες ο ίδιος ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό, απομακρυνόμενος πρώτα από τον ίδιο τον συνάνθρωπό του, την εικόνα τού Θεού, επεσήμανε.
 
«Η  Εκκλησία πάντοτε διδάσκει την ταπείνωση, προκειμένου να μένουν ενωμένοι μεταξύ τους οι πιστοί», επεσήμανε. « Αν ο άνθρωπος δεν αποβάλει τον εγωισμό και εγκολπωθεί την ταπείνωση, θα μένει πάντα μακρυά από τον Θεό και τους συνανθρώπους του. Αυτή την αδιαίρετη ένωση του Τριαδικού μας Θεού την παρουσίασε πολύ εύστοχα ο δικός μας άγιος, ο ταπεινός και αγράμματος αλλά σοφός κατά Θεόν Σπυρίδων, ο οποίος αφού σηκώστηκε, τέλεσε το θαύμα με το κεραμίδι, το οποίο ευθέως  χωρίστηκε στα τρία συστατικά του, χώμα, νερό και φωτιά».
 
Ακολούθως, πριν την απόλυση, ο Μακαριώτατος προέστη του μνημοσύνου του πατρός του.