Καταδικάζοντας τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο τζαμί Τζετίτ, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζει την ετοιμότητα του Δήμου για προώθηση θεμάτων ασφαλείας στο χώρο με τοποθέτηση φωτισμού και καμερών.
 
Ο κ. Νικολαϊδης, συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και τον διευθυντή του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών της πόλης, Μίμη Σοφοκλέους, επισκέφθηκε το μεσημέρι το τζαμί για επιθεώρηση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Δήμαρχος καταδίκασε τους βανδαλισμούς στο τζαμί Τζετίτ, επισημαίνοντας ότι “φαινόμενα του είδους που προάγουν τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό είναι ξένα για εμάς καθώς είμαστε μια κοινωνία που είναι φιλόξενη που στηρίζει και στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και τη συνεργασία όλων”.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψει φαινόμενα βίας, αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ξενοφοβίας από όπου και αν προέρχονται, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή.
 
Τέλος, ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και την Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα ασφάλειας και τοποθέτησης φωτισμού και καμερών στο τζαμί, αλλά και γενικότερης αστυνόμευσης στην πόλη.

 
Πηγή: philenews/KYΠΕ