To Top
10:48 Τετάρτη
19 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Σε τούτο τον τόπο οι παιδεραστές δεν ανησυχούν
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Σε τούτο τον τόπο οι παιδεραστές δεν ανησυχούν
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου 2019, 10:38 πμ
Σε χώρες που θεωρούνται τριτοκοσμικές, τους παιδεραστές τους κρεμάνε ανάποδα, τους λιντσάρει ο κόσμος ή τους απαγχονίζουν σε κοινή θέα. Σε άλλες σαφώς πιο πολιτισμένες χώρες, τους παιδεραστές τους υποβάλλουν σε χημικό ευνουχισμό και παράλληλα, τους καταδικάζουν σε ποινές πολυετούς κάθειρξης. Σε κάποιες άλλες χώρες, όπως καλή ώρα η δική μας, που παρεμπιπτόντως βασιλεύει η διαπλοκή, η διαφθορά, το ρουσφέτι, η αρπαχτή, η ρουφιανιά, η κομματοκρατία, η οικογενειοκρατία, η απατεωνιά και η ανυποληψία, τους παιδεραστές τους τιμωρούν με ποινές-χάδι και εάν αυτοί οι παιδεραστές είναι και ηλικιωμένοι, τότε, ακόμη καλύτερα για τους ίδιους. 

Οι ποινές που επιβάλλονται στους παιδεραστές αποτελούν πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα κάθε προβληματισμένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, σχολίασε πρόσφατα η μέχρι πρότινος Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά. Και έχει απόλυτο δίκαιο. Δυστυχώς, όμως, εκεί στο Ανώτατο Δικαστήριο διόλου δεν προβληματίζονται και ούτε, βεβαίως, διερωτώνται πώς ένας παιδεραστής τιμωρείται το ίδιο με ένα διαρρήκτη. Και είναι εδώ που ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να ασκεί τη διακριτική ευχέρεια που του παρέχει ο Νόμος και το Σύνταγμα και να εφεσιβάλλει αυτές τις προκλητικές ποινές ως έκδηλα ανεπαρκείς.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας -που αποτελείται από τρεις δικαστές- επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης τεσσάρων ετών σε έναν Ελληνοκύπριο, ηλικίας 48 ετών, τον οποίο έκρινε ένοχο σε δύο κατηγορίες που αφορούσαν τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με ήπια νοητική υστέρηση. Προ ημερών και πάλι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης τριών ετών σε έναν δεύτερο Ελληνοκύπριο, ηλικίας 81 ετών, ο οποίος, κρίθηκε ένοχος σε έξι κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου και σε 10 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Το θύμα του ήταν ένα πεντάχρονο παιδί, το οποίο ο παιδεραστής παρενοχλούσε μέχρι την ηλικία των 10 ετών. 

Στην καταδικαστική απόφαση τους οι τρεις δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τέτοιας φύσης αδικήματα καταρρακώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη, την αξιοπρέπεια και προσβάλλουν την προσωπικότητα του θύματος, αλλά αφήνουν και ψυχικά τραύματα που δύσκολα επουλώνονται αφού ανατρέπεται ο ψυχικός κόσμος του παιδιού. Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειές του (σ.σ. εννοεί του παιδεραστή) προκάλεσαν στην παραπονούμενη δυσκολία στη συγκέντρωση, δυσκολία στον ύπνο, εφιάλτες, ένταση, θυμό, λύπη, φόβο και συνεχή ανησυχία να μην μάθει κανένας κάτι γιατί θα τους έδιωχναν από το σπίτι (σ.σ. το οποίο ανήκει στον παιδεραστή). Μετά δε και από κλινική αξιολόγηση διαγνώστηκε με οξύ μετατραυματικό στρες». Για να καταλήξουν με τα εξής οι Δικαστές: «(…) Όμως, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, που σήμερα είναι ηλικίας 81 ετών, θεωρούμε ότι η επιβολή διαδοχικών ποινών θα ήταν συντριπτική γι’ αυτόν». Μας λένε, λοιπόν, οι δικαστές στην απόφαση τους, ότι παρά τη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε, εντούτοις, λόγω της ηλικίας του αποφάσισαν να του επιβάλουν συντρέχουσες και όχι διαδοχικές ποινές φυλάκισης τριών ετών. Δηλαδή, στα δύο χρόνια θα είναι εκτός φυλακών. 

Η μικρή, που περιγράφεται στη δικαστική απόφαση ως αρκετά ώριμη για την ηλικία της και με νοητικό επίπεδο που κυμαίνεται στα πλαίσια του ανώτερου φυσιολογικού, σαφώς και δεν ανακουφίστηκε από την ποινή που επέβαλαν οι δικαστές. Εάν έχει κάποιον που ανακουφίστηκε με την απόφαση τους είναι ο ίδιος ο παιδεραστής, αυτό το ανώμαλο ανθρωπόμορφο τέρας, άρρωστο στην ψυχή και στο μυαλό, που χωρίς κανένα δισταγμό ή ηθικό φραγμό ασελγούσε σε ένα πεντάχρονο παιδάκι. Συνεπώς, ας μην ανησυχούν οι παιδεραστές, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι που ζουν, δυστυχώς, ανάμεσά μας. Στη χείριστη περίπτωση, θα περάσουν τρία με τέσσερα χρόνια έγκλειστοι στο ξενοδοχείο που λέγεται φυλακές. Οι δε ηλικιωμένοι παιδεραστές με βάση την έκβαση και της συγκεκριμένης υπόθεσης, δεν πρέπει να ανησυχούν καθόλου, διότι, η ηλικία τους συμβάλλει καταλυτικά στον μετριασμό της ποινής. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στους τρεις δικαστές του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας που απένειμαν δικαιοσύνη ή έτσι, τουλάχιστον, νομίζουν. Και επειδή, όπως λέγεται, η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αντιλαμβάνομαι και στα δικά τους παιδιά να τύγχανε ένας ηλικιωμένος παιδεραστής και πάλι θα ήταν επαρκής η ποινή φυλάκισης των τριών ετών. Συμφωνείτε κύριοι Δικαστές και κυρίες Δικαστίνες;

Υ.Γ.: Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση της νέας Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπως Μιχαηλίδου – Λιβανίου για τις ποινές που επιβάλλουν τα Δικαστήρια σε παιδεραστές, μιας και η ίδια προέρχεται από το Δικαστικό Σώμα. Ίδωμεν. 

hadjistylianoum@phileleftheros.com
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...