ΕΤΣΙ, μάλιστα! Την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβληματιζόταν πώς θα αντιμετωπίσει τα κακοφανίσματα δικών και ξένων για ένα-δυο διορισμούς, του ήρθε… ουρανόπεμπτη η ευκαιρία:
— Στέλλω δύο υπουργούς μου στην Εισαγγελία, αδειάζουν δύο υπουργικοί θώκοι (συν εκείνος του Λακκοτρύπη) με μια εσωτερική… ανακατανομή στο Υπουργικό βολεύω άλλους δυο-τρεις… διαγκωνιζομένους και ξοφλώ άλλες δυο-τρεις υποχρεώσεις, και εύκολα πάμε παρακάτω.
Αιφνιδιάστηκαν άπαντες! Ακόμη και αυτοί που… εργολαβικά σπεύδουν να πουν τα «δικά» τους, σχολιάζοντας και κάθε κυβερνητικό αψιούρισμα, περιέργως –αυτή τη φορά– σιώπησαν.
Γνωστοί –αλλά και νεοεμφανισθέντες– θεσιθήρες πλασάρουν τα ονόματά τους για υπουργοποίηση, στο γνωστό παιχνίδι της κολοκυθιάς:
— Και γιατί αυτός, και όχι εκείνη;
Τηλεφωνήματα και μηνύματα παν κι έρχονται, ενώ στο παιχνίδι της προσδοκίας και των υπολογισμών διεκδικούν θέση και βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Και, ιδού: Εκεί που φαινόταν ότι θα ζοριστεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τους νέους διορισμούς και τον επικείμενο ανασχηματισμό, τελικά… διασκεδάζει την όλη εξέλιξη!
Εντός, λέει, της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα ονόματα.
Και γυροφέρνει η γνωστή ρήση:
— Η νύχτα πίσκοπον γεννά!
Το μονόστηλο στρέφεται στη μόνιμη σκέψη του:
• Να αφιέρωναν, λέει, οι πολιτειακοί και κομματικοί αξιωματούχοι τον μισό τους χρόνο στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, και όχι στη μικροπολιτική και στην αντιπαράθεση μικρόψυχων προβοκατόρων, πόσο οξυγόνο θα απελευθερωνόταν για την επιβίωση!
(Φευ, ο… διαγκωνισμός απόμακρος από το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού!)