H Νεολαία Οικολόγων και η Οικολογική Κίνηση Κύπρου σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, δηλώνουν και φέτος το παρόν τους στην καθιερωμένη παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και καταμέτρησης των σκουπιδιών της θάλασσας, με το σύνθημα «Wish you were clean». Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου.
 
Φέτος οι συμμετέχοντες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα απορρίμματα από τη διαχείριση της πανδημίας, λόγω της απόρριψης γαντιών και μασκών μίας χρήσης στη φύση και στις θάλασσες, που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα της μόλυνσης της Μεσογείου. 
 
Διοργανώνονται συνολικά 4 καθαρισμοί παραλιών σε όλη την Κύπρο για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.  
 
Το πρόγραμμα της εκστρατείας είναι το ακόλουθο:
1. Παραλία Ζιάζι, Αγία Νάπα, Κυριακή 28 Ιουνίου, 09:00πμ
2. Παραλία Μενεού, Λάρνακα, Κυριακή 12 Ιουλίου, 09:00πμ
3. Παραλία Μονή, Λεμεσός, Κυριακή 26 Ιουλίου, 09:00πμ
4. Κόλπος Λάρας, Πάφος, Κυριακή 30 Αυγούστου, 10:00πμ 
 
Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της εκστρατείας «Wish you were Clean», θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι, ο μέγιστος αριθμός συμμετοχής θα είναι μέχρι 15 άτομα, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής. Δε θα παρέχονται λεωφορεία για τους εθελοντές και θα υπάρχουν αντισηπτικά στο σταθμό διαλογής και καταμέτρησης της εκστρατείας. Επίσης, όλα τα υλικά (γάντια και σακούλια) θα παρέχονται από τους υπεύθυνους της εκστρατείας. Παρακαλούνται όλοι οι εθελοντές που θα δηλώσουν συμμετοχή, να έχουν μαζί τους καπέλο, αντηλιακό και παγούρι για νερό.  
 
Δηλώσεις συμμετοχής: https://https://forms.gle/heVcbBTfoWJkcmHH9 ή στο 22 518074 (Νεολαία Οικολόγων)
 
Όπως και κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια των καθαρισμών θα γίνεται καταγραφή και συλλογή των αποβλήτων, σύμφωνα με το πρότυπο της Ιταλικής Οργάνωσης Legambiente. 
 
Πηγή: philenews