Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ ενόψει της έναρξης πτήσεων από την Τουρκία την 1η Ιουλίου.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, συζήτησαν επίσης «διμερή θέματα και περιφερειακά, την συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την έναρξη πτήσεων μεταξύ Τουρκίας – ΤΔΒΚ από την 1η Ιουλίου».
 
Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι μεταξύ 1 και 10 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται την ημέρα δύο πτήσεις, μία της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας Πήγασος και μία των Τουρκικών Αερογραμμών. Ο «διευθυντής» της «πολιτικής αεροπορίας», Μουσταφά Σεφί ανάφερε ότι με βάση την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για να μπορούν να γίνονται τεστ PCR έχουν μειωθεί σε δύο την ημέρα οι πτήσεις από Τουρκία.
 
Ο ίδιος είπε ότι οι ΤΗΥ θα πραγματοποιούν μία πτήση την ημέρα από την 1η Ιουλίου, από τις 9 Ιουλίου 14 πτήσεις την εβδομάδα και από τις 20 Ιουλίου 21 πτήσεις την εβδομάδα.
 
Η Πήγασος ανακοίνωσε μόνο ότι μεταξύ 1 και 10 Ιουλίου, λόγω των αποφάσεων του «υπουργικού» θα πραγματοποιεί μόνο μία πτήση την ημέρα και πως οι άλλες προγραμματισμένες πτήσεις έχουν ακυρωθεί.
 
Υπενθυμίζει η εφημερίδα ότι η Τουρκία έχει μεταφερθεί στην κατηγορία Β και θα απαιτείται για την είσοδο στο ψευδοκράτος αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών και θα υποβάλλονται σε δεύτερο έλεγχο με την άφιξή τους ενώ θα τους ζητείται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι, μέχρι τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ, θα βρίσκονται απομονωμένοι στο μέρος διαμονής ή κατοικίας που θα δηλώσουν.
 
Εάν το τεστ είναι αρνητικό, προστίθεται, θα τους δίνεται «άδεια εισόδου» ενώ αν είναι θετικό θα μπαίνουν σε καραντίνα.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ