Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών στελέχους του ΓΝ Πάφου  μετά την επιβεβαίωση  ότι εντοπίστηκε θετικός. Το στέλεχος του ΓΝ Πάφου παρουσίασε πυρετό και πνευμονία και ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Λεμεσού όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία.  

Σημειώνεται πως το στέλεχος του ΓΝ Πάφου, είχε επιστρέψει τη Δευτέρα 6 Απριλίου μετά από δεκατέσσερις ημέρες περιορισμού, λόγω επαφής. Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, είχε υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ για τον κορωνοϊο πριν επιστρέψει στα καθήκοντα του και ήταν αρνητικό, όπως και το πρώτο και πως ήταν καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 8 Απριλίου το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης και ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετικό στον κορωνοϊό στέλεχος του ΓΝ Πάφου

Στο μεταξύ δύο νέους  ασθενείς δέχτηκε χτες το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για δύο ασθενείς ηλικίας 41 και 43 ετών, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και κρατήθηκαν για νοσηλεία στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Επίσης χτες, πήραν εξιτήριο από το Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών  άλλοι τρεις δύο ασθενείς. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άντρα, όλοι ηλικιωμένοι.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μέχρι αυτή την ώρα, στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, οι δύο που μεταφέρθηκαν χτες,   καθώς και ένας 88χρονος, που εισήχθη προχθές, όπως και ένας 68χρονος με αναπνευστικά προβλήματα.

Εξάλλου 85χρονη ασθενής που νοσηλεύονταν στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου και μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο ΓΝ Λεμεσού διεγνώθη με κορωνοϊό, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της δειγματοληπτικής εξέτασης και την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο Δρα Ιωσήφ Μουτήρης, Επιστημονικός Διευθυντής για το covid- 19.

Σύμφωνα με  τον Δρα Ιωσήφ Μουτήρη, η  85χρονη την περασμένη Παρασκευή είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου από την Πόλη Χρυσοχούς με δύσπνοια και πυρετό και με βεβαρημένο ιστορικό και ακολούθως νοσηλεύτηκε στο Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Στη συνέχεια, είπε ο Δρα Μουτήρης, διαγνώστηκε με πνευμονία και λόγω κρισιμότητας της κατάστασης της, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε για παρακολούθηση και για τα περαιτέρω στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η 85χρονη είχε υποβληθεί στο σχετικό τεστ για κορωνοϊό, με θετικό αποτέλεσμα. 

Στο μεταξύ στο ΓΝ Πάφου έχουν όλοι υποβληθεί τεστ για κορωνοϊό. Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα γίνει εκ νέου δειγματοληψία, αφού όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ το πρόγραμμα για εξέταση όλων των εργαζομένων στα νοσηλευτήρια ΟΚΥπΥ θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. 

 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ