Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει “την επανέναρξη των επ’ ακροατηρίου συζητήσεων από τις 25 Μαΐου 2020”. Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Μαρτίου 2020 το ΔΕΕ λειτουργεί “υπό καθεστώς γενικευμένης εργασίας εξ αποστάσεως, με πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας και τη συμβολή στην καταπολέμηση της πανδημίας”. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, “ο τρόπος λειτουργίας του θεσμικού οργάνου θα τροποποιηθεί από τις 25 Μαΐου 2020. 
Διατηρείται, καταρχήν, το καθεστώς γενικευμένης εργασίας εξ αποστάσεως”, σε συνέχεια σύστασης των αρχών του Λουξεμβούργου, κράτους της έδρας του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία “οι δημόσιες αρχές και οι επιχειρήσεις πρέπει να ενισχύουν την εργασία εξ αποστάσεως καθ’ όλη τη διάρκεια του σταδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων”.

“Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, αποφασίστηκε η εκ νέου διεξαγωγή επ’ ακροατηρίου συζητήσεων από τις 25 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου 2020”, αναφέρεται.

“Ενόψει της εξέλιξης αυτής, θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα υγιεινής και τήρησης αποστάσεων που θα εξασφαλίζουν την υγειονομική προστασία όλων των προσώπων τα οποία εμπλέκονται στη διοργάνωση και τη διεξαγωγή των επ’ ακροατηρίου συζητήσεων. Οι εκπρόσωποι των διαδίκων, ειδικώς, θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες από τις Γραμματείες των δύο δικαιοδοτικών οργάνων”, αναφέρει ο ΔΕΕ. 

 

Πηγή:philenews/ΚΥΠΕ