To Top
03:33 Κυριακή
26 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Έξοδα... παραστάσεως οι €300.000
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Έξοδα... παραστάσεως οι €300.000
  17 Νοεμβρίου 2019, 10:15 πμ  

Επρόκειτο περί παρεξηγήσεως! Ο ένας σκέφτηκε απλώς, ότι δεν θα του ζητήσει μίζα και ο άλλος απλώς ότι δεν θα την δώσει. Ο Μακαριότατος, ο οποίος όταν δεν βρίζει κάνει χωρατά, είπε στον Τζο Λο, πως κανονικά για μια τέτοια εξυπηρέτηση θα έπρεπε να ζητήσει €300.000. Ο Λο (χωρατατζής κι αυτός) ανέσυρε από την τσέπη του το βιβλιάριο επιταγών και υπέγραψε επιταγή €300.000 και την έδωσε στον μακαριότατο, αναμένοντας από αυτόν να συνεχίσει το αστείο και να την σχίσει μπροστά του, διότι «να πάρει ο διάολος (ήμαρτον Κύριε) πρόκειται για αρχιεπίσκοπο». Πλην όμως, εις μάτην! Ο Λο σκέφτηκε, πως το ότι δεν επέστρεψε την επιταγή αποτελούσε μέρος του αστείου και ότι μετά τη συζήτηση, αν δεν την έσκιζε θα την επέστρεφε, γι’ αυτό και του πρότεινε €10.000 για την αρχιεπισκοπή έτσι για τα «έξοδα παραστάσεως», καθότι γνώριζε πως ο μακαριότατος δίνει παραστάσεις τουλάχιστον άπαξ εβδομαδιαίως για να έχουν θέματα οι δημοσιογράφοι, αλλά και για να το ρίχνουν λίγο έξω οι πιστοί. Λίγο ώς πολύ, όπως λέμε, προσφέρει «άρτον και θεάματα» στους ιθαγενείς.

Τελικά, πέραν πάσης προσδοκίας, ούτε μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επεστράφη η επιταγή με την οποίαν κοιμήθηκε υπό μάλης εκείνο το βράδυ ο μακαριότατος διπλοκλειδώνοντας την πόρτα ωσάν να ήταν η θύρα του παραδείσου, ώστε να μην περάσουν εντός αριστερά και άλλα κακοποιά στοιχεία. Την επιούσα, ο μεν Λο το πήρε απόφαση πως έμπλεξε (ήταν η πρώτη φορά που την έπαθε και, καθώς λένε, όταν την πάθεις από καλόγερο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι συνήθως) οπόταν τηλεφώνησε στον μακαριότατο και του ευχήθηκε σε καλή μεριά.

Το ερώτημα που εξακολουθεί να αιωρείται έκτοτε, είναι, γιατί ένας καθώς πρέπει (τότε) επενδυτής έκρινε σκόπιμο να έχει μαζί του το βιβλιάριο επιταγών, αφού θα συναντούσε έναν αρχιεπίσκοπο ο οποίος «καλή τη πίστει» θα τον βοηθούσε να πάρει διαβατήριο; Με άλλα λόγια, ήταν τόσο απλό το ζήτημα, αλλά περιεπλάκη ωσάν να επρόκειτο για τη μίζα του αιώνα, ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί συνήθη πρακτική και το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσωπα και η ταρίφα του καθενός. Μετά λόγου γνώσεως σας διαβεβαιώνω, πως ο αρχιεπίσκοπος ουδέποτε (ποτέ των ποτών) ήθελε, και βάζω το χέρι μου στη φωτιά (στο κάτω-κάτω ο άνθρωπος ζει και με ένα χέρι), πως ούτε κατά διάνοια σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει μίζα από τον συμπατριώτη μας Τζο Λο. Απάνω στην κουβέντα έγιναν όλα.

Αυτά εκμεταλλεύθηκαν οι αριστεροί και άλλοι συνοδοιπόροι για να πλήξουν αυτόν τον (κατά γενικήν ομολογίαν) άγριο άνθρωπο, αλλά από το ΑΚΕΛ όλα να τα περιμένει κανείς. Προσωπικά τους έχω ικανούς να μην έδωσαν οι ίδιοι διαβατήριο στον κ. Λο, ώστε να απευθυνθεί στην παρούσα κυβέρνηση και να ζητήσει  γνωρίζοντας πως είναι έτοιμη να θυσιαστεί για τον τόπο, τους ουρανοξύστες, τις πωλήσεις διαβατηρίων κ.λπ., προκειμένου να υποχρεωθεί ο μέγας (είσαι Κύριε) επενδυτής να καταφύγει στον αρχιεπίσκοπο και να του δώσει τη μίζα, ώστε να εκτεθεί η Εκκλησία και ο ίδιος ο μακαριότατος προσωπικά με απώτερο στόχο να πιεστούν οι διαιτητές να σπρώξουν την Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα. Πώς σας φαίνεται η ιδέα; Ληγμένα; Για να είμαι ειλικρινής δεν πρόσεξα την ημερομηνία. ΒΑΣ ΒΑΣ

Αβέρωφ: Είδετε με που έκαμα ζάφτιν τες τράπεζες; Είδεν με τζιαι ο ΒΑΣ ΒΑΣ; Εντάξει, εν εματεώσαμεν τες αυξήσεις στες χρεώσεις αλλά αναστείλαμεν τες. Ότι τζιαι να γινεί που δαμέ τζιαι δα, το μήνυμαν που επήεν ένι ότι επαλαίψαμεν το. Εν να μου πεις, εγώ τους διορίζω, εν θα μου εκάμναν την χάρην; Τέλος πάντων, τούτα εν ψιλά γράμματα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, εψήφισα τόσα νομοσχέδια υπέρ τους. Είμαι το δεσμείν τζιαι το λύειν, κόφκω τζιαι ράφκω. Κρέμμουνται ούλλοι που τα…σιείλη μου. Εγώ κινώ τα νήματα. Εγώ, ο γιος του Πική που την Αρκάκαν της Πάφου. Δοξάστε με!

Τα ζαβά τα ψωμιά και η στραβή νύφη

Καλά, οι αριστεροί δεν έχουν τον Θεό τους! Θα μου πεις, «ούτε ο Αρχιεπίσκοπος έχει τον Θεό του» αλλά μπορεί να πει, «αυτά είναι εσωκομματικά μας» (του Θεού και του Αρχιεπισκόπου) οπόταν μην αναμειγνύεστε.
Μεταξύ μας, προσωπικά ήμουν σίγουρος πως για όλα φταίνε οι αριστεροί (όπως λέμε για όλα φταίνε οι γκόμενες) αλλά είπα «θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου» (Ψαλμός ρμ’ 140). Για τους αριστερούς ισχύει η ρήση, «ούλλα τα ζαβά τα ψουμιά εν της στραβής της νύφης».
Αλλά καλά τους τα έψαλλε όταν πήγαν έξω απ’ την Αρχιεπισκοπή για να διαμαρτυρηθούν την ημέρα της ονομαστικής εορτής του.
«Κράχτες της Αριστεράς», τους χαρακτήρισε, αν και μεταξύ μας, ο μακαριότατος είναι ο πλέον κεκραγμένος Κύπριος. Δεν ξέρω αν οι καθηγητές είναι πιο οκνηροί από κάποιους ιεράρχες, αλλά συμφωνώ μαζί του πως είναι «ντροπή τους» να διαμαρτύρονται κατά της Εκκλησίας και να μην δείχνουν σεβασμό. Τι νόμισαν; Πως η Εκκλησία θα επιβιώσει μόνο από τα μνημόσυνα και τις βαπτίσεις; Τους γάμους δεν τους μνημονεύω καν, διότι τώρα που άρχισαν να ενώνονται εις σάρκαν μία και άτομα του ιδίου φύλου, δεν πατάνε καν στην εκκλησία. Και να έβαζαν (οι κράχτες της αριστεράς) και κανένα ευρώ στο παγκάρι στο καλό του Θεού! 

Ο μακαριότατος επανερχόμενος σε παλαιότερη αναφορά του, ότι  οι καθηγητές θέλουν βίτσα, συνέχισε στο ίδιο τροπάρι λέγοντας πως «μερικοί καθηγητές είναι οκνηροί» και κοντολογίς βαριούνται να δουλέψουν.
Τώρα, μεταξύ μας, δεν ξέρω, πού το πάνε οι καθηγητές και οι αριστεροί; Να καταντήσουμε όπως το ψευδοκράτος που συλλαμβάνουν επιχειρηματίες; Διαβάστε τίτλο: «Μεγιστάνας συνελήφθη για κτηματομεσιτικό σκάνδαλο στα κατεχόμενα». Απατεώνες, ε… απατεώνες, συλλαμβάνετε μεγιστάνες; Εμείς ψευδοκύριοι, τους δίνουμε διαβατήρια. Με €300.000 βγάζουν το φόβο τους; Και αντί να πηγαίνουν έξω από τις υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν, πάνε στο γραφείο του ιδίου του Αρχιεπισκόπου και αν χρειαστεί θα πηγαίνουν απευθείας στο Προεδρικό! 
Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ήρθη (που λέει ο λόγος) στο ύψος των περιστάσεων και κάνοντας την καρδιά του πέτρα, δήλωσε πως αν αφαιρεθεί το διαβατήριο του επενδυτού (έτσι τον αποκάλεσε) τότε είναι έτοιμος να επιστέψει τις €310.000 διότι θα πρόκειται περί μαύρου χρήματος. Προσέξτε τη λεπτομέρεια, διότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δεν θα τα επιστρέψει, «είναι  έτοιμος να τα επιστρέψει», εάν και… εφόσον. Τον αναζητά η οικουμένη για απάτες ολκής και αν και εφόσον…

Άστε που θεωρεί, λίγο ως πολύ, πανηγύρια και υπερβολές τα όσα γράφτηκαν αναφέροντας σε ανακοίνωση του «σε συνέχεια του ως μη όφειλε προκληθέντος σάλου…».

Η συμπεριφορά του μακαριοτάτου, έναντι μας, θυμίζει μια ρήση του Κενυάτη ηγέτη Γιόμο Κενυάτα (1893-1978) ο οποίος είπε το εξής συγκλονιστικό:
«Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν τη γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο».    ΒΑΣ ΒΑΣ

Αρχιεπίσκοπος: Ξέρω πως κάποιοι «εν Λο» αδελφοί (παλιά ελαλούσαμεν «εν Χριστώ», σιαίρουνται που έμπλεξα όπως έμπλεξα, αλλά σιωπούν τζιαι εν λαλούν τίποτε διότι θεωρούν πως τα ψουμιά μου εν λλία τζιαι ξέρουν πως εν να χρειαστούν τζιείνους που με υποστηρίζουν για να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι. Αν ήταν άλλοι τζιαιροί, είχα τους άξιους να έρτουν τζιαι τούτοι έξω που την Αρχιεπισκοπήν μαζίν με τους υπόλοιπους οκνηρούς. Αλλά εν μετανιώνω για τίποτε. Ό,τι έκαμα, έκαμα το για το καλόν της επιχείρησης. Εννοώ της Εκκλησίας.

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...