Η Volkswagen AG δίδει τη δυνατότητα σε όσους εργαζομένους με ιατρικά προσόντα προσφέρουν εθελοντικά στην υπηρεσία δημόσιας υγείας για πλήρη αμοιβή έως και 15 εργάσιμες ημέρες. Η ομάδα εργαζομένων περιλαμβάνει προσωπικό που κάνει την πρακτική του και παραϊατρικό διαφόρων κατηγοριών όπως επίσης και προσωπικό νοσηλευτικής και χειρουργείου που εργάζονται στις γερμανικές εγκαταστάσεις της Volkswagen AG.
 

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Gunnar Kilian (με αρμοδιότητες επικεντρωμένες στο HR), δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, χειρουργεία και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνία και στον αγώνα κατά το κορωνοϊού. Χρειάζονται επειγόντως την πλήρη υποστήριξή και την αλληλεγγύη μας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την υποστήριξη του προσωπικού. Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους μας με ιατρικά προσόντα να στηρίξουν έμπρακτα σημαντικές αποστολές στη δημόσια υπηρεσία υγείας χωρίς να έχουν οποιαδήποτε απώλεια εισοδήματος».
 
Με τη διευθέτηση αυτή, η Volkswagen ανταποκρίνεται   στις επιθυμίες των εργαζομένων να χρησιμοποιήσουν τα ιατρικά τους προσόντα για το κοινό καλό. Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι με ιατρική κατάρτιση θα μπορούσαν να υπηρετήσουν σε διάφορες υπηρεσίες όπως στο τμήμα ατυχημάτων, πρώτων βοηθειών και έκτακτης ανάγκης ή να παρέχουν υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών κέντρων ή λήψεως δειγμάτων.

 
Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy