Τη διάθεση €100.000 προς το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του νοσοκομειακού εξοπλισμού της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου μετά από τηλεσυνεδρία του. 
 
Ως αποτέλεσμα της δωρεάς του ΣΑΕΚ το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αγορά 36 κλινών οι οποίες θα τοποθετηθούν στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.
Σε σχετική δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Στυλιανού τόνισε τα εξής: «Με τη δωρεά δείχνουμε έμπρακτα, ως ασφαλιστικός κλάδος, την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό που δίνουν τη μεγάλη μάχη για την προστασία μας».
 
Η διοίκηση του ΣΑΕΚ ευχαρίστησε τους συναδέλφους εργαζόμενους του ασφαλιστικού κλάδου οι οποίοι καθημερινά εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους υπό δύσκολες συνθήκες καθώς και όλους τους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που  εν μέσω περιοριστικών μέτρων υποστήριξαν τις βασικές ανάγκες της κοινωνίας. 
Η συνολική δωρεά των €100.000 έρχεται να προστεθεί στις ποικίλες κοινωνικές πρωτοβουλίες που πήραν μεμονωμένα οι ασφαλιστικές εταιρείες συμμετέχοντας στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, όπως χρηματικές δωρεές και αγορά ειδών άμεσης ανάγκης ή οικονομική υποστήριξη για επαναπατρισμό πολιτών.
 
Παράλληλα, οι εταιρείες – μέλη του ΣΑΕΚ αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση τα θέματα των πελάτων τους όλη αυτήν την περίοδο και στο πλαίσιο του εφικτού δόθηκαν κατάλληλες λύσεις για όσους αντιμετώπισαν πραγματικό πρόβλημα λόγω της πανδημίας. 
 
Από τις πρώτες μέρες της κινητοποίησης, τα μέλη του ΣΑΕΚ εφάρμοσαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας και ακολούθησαν πιστά τις σχετικές κυβερνητικές οδηγίες. Την ίδια στιγμή φρόντισαν για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πελατών τους από εναλλακτικά κανάλια και ψηφιακά μέσα.