Σε άλλες χώρες, προσπαθούν να βρουν τρόπους να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα. Πέραν του Βελγίου και της Ολλανδίας, που έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη διασπορά του κορωνοϊού, οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έχοντας υπόψη πως το ποδόσφαιρο, τα σωματεία, οι ποδοσφαιριστές είναι άρρηκτα μέλη της κοινωνίας και πρέπει να συμβάλουν στην επιστροφή στην ομαλότητα.
 
Στην Κύπρο, πάνω από τους επιδημιολόγους που επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια  υγεία αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου, βρίσκονται τα σωματεία και οι εταιρείες, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αναζητούν δικαιολογίες. Κοινό μυστικό είναι πως αιτία, προφανώς, είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στα παχουλά οικονομικά των προέδρων και των παραγόντων. Για να γλυτώσουν τα μισθολόγια των παικτών οι μισοί και τον υποβιβασμό οι υπόλοιποι. 
 
Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τα σωματεία (όσο κι αν θαρρούν πως είναι μονάχα επιχειρήσεις) έχουν ιστορία μέσα στην κοινωνία και δεν μπορούν να κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Έχουν χρέος απέναντι στα σωματεία που εκπροσωπούν. Και στους οπαδούς τους.    
 
ΑΛ.ΜΙΧ.