To Top
11:44 Τρίτη
25 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Το μέγα βεληνεκές της βλακείας!
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Το μέγα βεληνεκές της βλακείας!
  05 Δεκεμβρίου 2019, 12:30 μμ  
Άμα ακούω πολιτικούς να λένε ότι «είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση», τρελαίνομαι. Διότι όποτε τους ρωτήσεις, και το έχω επιχειρήσει πολλές φορές στη δουλειά μου, «σε τι ακριβώς ήταν παραγωγική;», σου απαντούν (;) αραδιάζοντας μια δική τους επιλογή από θέματα που συζήτησαν και που συνήθως είναι τα πιο ανώδυνα, τα πιο εύκολα. 

Κι αν επιμείνεις «καλά, για το τάδε επίμαχο ζήτημα ήταν επίσης παραγωγικές οι συζητήσεις σας;», στην καλύτερη περίπτωση ο ένας θα αναφέρει επιγραμματικά και επιφανειακά τι είπε στον άλλον, κι άλλος το ίδιο, και στη χειρότερη θα πουν «επόμενη ερώτηση» (διότι κανονικά σου αναλογεί συνήθως μία), και εάν τυχόν ο επόμενος επαναλάβει τη δική σου, θα απαντήσουν και οι δύο «μα απαντήσαμε πριν».

Μιλάμε για απίστευτο φρενοκομείο!

Το τι εξυπνάδες ατέλειωτης εμβέλειας ακούω αυτές τις μέρες σε ραδιοφωνικές εκπομπές στην Αθήνα (σ.σ.: τελικά, και σε αυτό, δηλαδή στο να βρεθούν σοβαροί πολίτες να πάρουν στα σοβαρά κάποια σοβαρά μέσα ενημέρωσης και να πουν δυο σοβαρές κουβέντες, είμαστε ακόμα έτη φωτός πίσω), και διαβάζω στα social media, δεν μπορώ να σας περιγράψω -εννοώ, σε τέτοιον βαθμό που να καταφέρετε να αντιληφθείτε το βεληνεκές της βλακείας. Να ένας μεζές:

Σε αθλητικό ραδιόφωνο, βγήκε ακροατής και είπε ότι πρέπει οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Ελλάδος να διατάξουν τους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται σε τουρκικές ομάδες «να σπάσουν αμέσως τα συμβόλαιά τους και να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα». Κι όταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής τον ρώτησε εάν πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα και οι Τούρκοι παίκτες, απάντησε «όχι, γιατί αυτοί δεν έχουν λόγους να είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική μας». Εδώ, ομολογώ, γέλασα. Ακόμα κι αν άλλο ήθελε να πει, το είπε καλά!

Γενικά, όποτε μιλάμε για εθνικά θέματα στην Ελλάδα, ακόμα και αν ο αντίπαλος είναι σαφές ότι πληγώνει το λεγόμενο εθνικό φρόνημα, πάλι θα βρούμε τρόπους να διαφωνήσουμε μεταξύ μας και να τσακωθούμε. Από τη μια μεριά του μετώπου είχαμε και χθες αυτούς που λένε ότι πρέπει να ασκήσουμε σκληρή και επιθετική πολιτική έναντι της Τουρκίας και από την άλλη εκείνοι που έλεγαν ότι είμαστε μικροί ή είμαστε πολιτισμένοι ή είμαστε Ευρωπαίοι και δεν πρέπει να κατεβούμε στο επίπεδο του Ερντογάν. 

Όλα αυτά είναι καλά ειπωμένα μέσα σε ένα περιβάλλον καφενείου. Όταν λέγονται όμως στα σοβαρά ή και με επίφαση σοβαρότητας, σου 'ρχεται να τραβάς τα μαλλιά σου μέχρι να τα ξεριζώσεις. 

Μεγάλος ραδιοφωνικός και ιντερνετικός καβγάς έγινε χθες στην Αθήνα γύρω από το θέμα της διαρροής που φέρεται να έγινε από παράγοντα του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με την οποία ο Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Ερντογάν στο Λονδίνο θα του ζητούσε την άμεση διακοπή των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Άγκυρα. 

Οι συμμετέχοντες στον καβγά χωρίστηκαν σαν σε Ολυμπιακούς - Παναθηναϊκούς ή Ομονοιάτες - Αποελίστες για να μιλήσουμε με κυπριακούς ποδοσφαιρικούς όρους. Η πιο λογική παρέμβαση, και δεν συγκρατώ από ποια κερκίδα ήρθε, ήταν ενός κυρίου που ζητούσε από τον δημοσιογράφο - συντονιστή να τον ενημερώσει, και πολύ συγκεκριμένα μάλιστα, πόσα ΜΟΕ έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής με την «άλλη πλευρά» και τι λένε μερικά από αυτά.

Αμήχανα ο δημοσιογράφος είπε: «Υποθέτω, όταν υπάρχει επείγον περιστατικό υγείας πολίτη στα παραμεθόρια νησιά ή τις απέναντι ακτές, και οι δύο πλευρές να φροντίσουν να του παρασχεθεί αμέσως βοήθεια». «Καλά, κύριέ μου, νομίζεις πως τέτοια είναι τα ΜΟΕ που συζητούνται;», απόρησα φωναχτά. Αλλά πού να με ακούσει, αφού ήμουν εκτός αέρος!
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...