To Top
19:00 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Καιρός να τελειώνει το δούλεμα
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Καιρός να τελειώνει το δούλεμα
  15 Δεκεμβρίου 2019, 10:10 πμ  
Ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Ευρύχου αποτέλεσε προεκλογικό πυροτέχνημα όλων των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα. Εδώ και χρόνια δίνονται κυβερνητικές υποσχέσεις για τον δρόμο Ακακίου - Ευρύχου, τον οποίο μάλιστα έχουν χωρίσει σε δύο τμήματα - φάσεις, από το Ακάκι μέχρι τον Αστρομερίτη και από τον Αστρομερίτη μέχρι την Ευρύχου. 

Η τελευταία παράσταση δόθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 3 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη νενομισμένη διαβεβαίωση του Υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά μεταξύ άλλων στον αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη - Ευρύχου, ο οποίος εδώ και δεκαετίες βρίσκεται στο στάδιο των μελετών.

Μόλις τον περασμένο μήνα η τέως υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ότι τον Δεκέμβριο του 2021 προγραμματίζεται η έναρξη της κατασκευής του τμήματος Ευρύχου - Αστρομερίτη, ενώ η ίδια η υπουργός ενημέρωνε ένα χρόνο νωρίτερα ότι η έναρξη εργασιών θα γινόταν το 2020. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα όλων δεν θα μπορούσε να χαρακτεί έστω και μια γραμμή στον εν λόγω δρόμο, που σύμφωνα με την υπουργό θα ολοκληρωθεί το 2023. Όσον αφορά το τμήμα του δρόμου από τη Δένεια μέχρι τον Αστρομερίτη η έναρξη του έργου προγραμματίζεται το 2023 και η ολοκλήρωσή του τοποθετείται το 2026.

Άσε που το δεύτερο τμήμα, Δένεια - Αστρομερίτη, θεωρείται πιο ώριμο αφού αυτή τη στιγμή η Επιτροπή Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον εξετάζει την περιβαλλοντική μελέτη που προνοεί την κατασκευή και λειτουργία αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας νότια των κοινοτήτων Ακακίου-Περιστερώνας-Αστρομερίτη. Ιδιαίτερα για το τμήμα Δένειας - Αστρομερίτη από το 2010 μέχρι και το 2019 μας πουλούσαν το παραμύθι της γειτνίασης της όδευσης με τα κατεχόμενα και σύνδεσαν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου με το κυπριακό πρόβλημα. Για να μην ξεχνιόμαστε, το θέμα της νότιας όδευσης, που κατέληξαν σήμερα, τίθεται από το 2010.

Και ενώ οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες όλο και αλλάζουν τα χρονοδιαγράμματα, οι επηρεαζόμενες κοινότητες δικαιολογημένα φωνάζουν και καταγγέλλουν ότι ο δρόμος που συνδέει τη Λευκωσία με το Τρόοδος χρονολογείται από το 1971.

 Σε αυτό το σημείο βέβαια οι κυβερνώντες δεν μπορούν να κρύβονται άλλο, ούτε και να φορτώσουν στους προηγούμενους τη μη υλοποίηση ενός έργου 30 χιλιομέτρων (19 το τμήμα μέχρι τον Αστρομερίτη και 12 το τμήμα μέχρι την Ευρύχου). 

 Βέβαια, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, αφού η πρώτη περιβαλλοντική γνωμάτευση εκδόθηκε το 2007, ενώ όταν ήταν έτοιμη η μελέτη εγκαταλείφθηκε σε κάποια συρτάρια για χρόνια και κρίθηκε αναγκαίο τον περασμένο Φεβρουάριο να επικαιροποιηθεί πρώτα η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για το έργο και δεύτερο να διενεργηθεί δέουσα εκτίμηση από τη στιγμή που μετακινείται η όδευση και πλέον διέρχεται από περιοχή του δικτύου Natura 2000. 

Κάποιοι βέβαια κυβερνητικοί παράγοντες παραπληροφορούν τους κατοίκους ρίχνοντας την ευθύνη της νέας καθυστέρησης στην Υπηρεσία Θήρας, γιατί απαίτησε εκπόνηση Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης. Μετά όμως και την τελευταία προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν σε σχέση με τις σοβαρές αδυναμίες προστασίας των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 και την επισήμανση ότι για σχέδια ή έργα δεν διενεργείται «γενικά και κατ’ εξακολούθηση» δέουσα εκτίμηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, ο δρόμος για περαιτέρω έρευνα για τις επιπτώσεις είναι δικαιολογημένος. Επομένως, οι όποιες μελέτες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα εξεταστούν από την Περιβαλλοντική Αρχή και πόσο χρόνο μετά θα πάρει να προκηρυχθεί και να κατακυρωθεί το έργο.  

«Ξεχνούν», ωστόσο, να αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε να γίνουν εξοικονομήσεις μέσω της υποβολής σημειώματος έργου όπως καθορίζει ο νόμος περί δημοσιονομικού πλαισίου και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι υπόλοιπες απαιτούμενες διαδικασίες, όπως είναι η επικαιροποιημένη μελέτη, αλλά και οι απαλλοτριώσεις περιουσιών προκειμένου να εξυπηρετηθεί τελικά η περιοχή Σολέας και Μαραθάσας με ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στο οποίο δεν θα θρηνούμε θύματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας και παράνομων προσπερασμάτων.  Επομένως, όσοι δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις στους κατοίκους καλύτερα να το ξανασκεφτούν, ο εμπαιγμός τόσων χρόνων θα πρέπει να τερματιστεί και έφτασε ο καιρός να τελειώνει το δούλεμα. 

anikolaou@phileleftheros.com
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...