To Top
12:53 Τρίτη
25 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Όταν πολιτικοί εγκαινιάζουν τα έργα μιζαδόρων
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Όταν πολιτικοί εγκαινιάζουν τα έργα μιζαδόρων
  19 Δεκεμβρίου 2019, 10:35 πμ  
Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε άλλη μια εκδήλωση με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά στον τόπο μας, που, δυστυχώς, ζει και βασιλεύει. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση προσκλήθηκαν ως ομιλητές και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αρκέστηκαν σε γενικόλογες αναφορές και αοριστίες, σε επανάληψη κενών κομματικών συνθημάτων, σε εύηχα ευχολόγια και βεβαίως, σε φανφάρες, πολλές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Καμία διάθεση αυτοκριτικής ή έστω παραδοχής για το μέγεθος της διαφθοράς στον τόπο μας. Το καταχάρηκα, όμως, διότι ευρισκόμενοι στην εν λόγω εκδήλωση υποχρεώθηκαν οι αρχηγοί των κομμάτων να ακούσουν δημόσια να τους ψέλνουν τον... εξάψαλμο ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Γενικός  Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης. Διατυπώθηκαν κατηγορίες και καταγγελίες για διαπλοκή και διαφθορά που αφορούσαν το πολιτικό και δημοσιογραφικό σινάφι. Τους κατακεραύνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, κατηγορώντας τους ευθέως, ότι έμειναν άπραγοι όλο αυτό το διάστημα στην αήθη και ανελέητη επίθεση που δέχονται τόσο ο ίδιος όσο και ο Γενικός Ελεγκτής από ΜΜΕ και ας καμώνονται ορισμένοι ότι δεν γνωρίζουν. «Αυτά είναι γνωστά σε πάρα πολλούς. Να μην πω σε όλους σας. Και καμία στήριξη ούτε προς τον Γενικό Ελεγκτή, ούτε προς τον Γενικό Εισαγγελέα για την ανελέητη αυτή και αήθη επίθεση που υφίστανται καθημερινά. Άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους όπως καλύτερα μπορούν, τουλάχιστον, με ακεραιότητα», δήλωσε, μεταξύ άλλων από το βήμα της εκδήλωσης ο Κώστας Κληρίδης. 

Οι αρχηγοί των κομμάτων δεν είπαν κουβέντα. Λούφαξαν. Προβληματίστηκαν, όμως, γι’ αυτά που τους καταλογίζει ο Γενικός Εισαγγελέας; Ντράπηκαν για τη σιωπή και την απραξία τους; Α μπα. 

Τους έσουρε κάμποσα και ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Όπως κατήγγειλε:
 1. Εργολάβοι και γνωστοί μιζαδόροι κυκλοφορούν στα επίσημα σαλόνια και καλούν πολιτικούς να τους κόβουν κορδέλες στα έργα τους παραπέμποντας σαφώς στο σκάνδαλο με τα έργα του ΣΑΠΑ. Και κάποιοι, βεβαίως, πολιτικοί - βουλευτές και κρατικοί αξιωματούχοι που δεν έχουν τσίπα δίνουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτούς τους μιζαδόρους. Και κορδέλες κόβουν και δημόσια έργα εξακολουθούν να τους δίνουν…
2. Ορισμένα ΜΜΕ σχετίζονται με πολιτικούς είτε απευθείας είτε λόγω κάποιων διορισμών όπως είναι για παράδειγμα, οι διορισμοί συζύγων σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα με παχυλούς μισθούς. 
3. Πρόσωπα πλούτισαν σε λίγα χρόνια έχοντας «μπάρμπα στην Κορώνη»…. 
4. Το πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο μάχεται για την καρατόμηση του. «Έγνοια κάποιων είναι πως θα με καρατομήσουν ή, εάν δεν τα καταφέρουν, πως θα με παροπλίσουν. Είναι σίγουρα εξαιρετικά ψυχοφθόρο να γνωρίζεις ότι κάποιοι περιμένουν πότε θα στραβοπατήσεις για να απαιτήσουν την κεφαλή σου επί πίνακι. Δεν έχω, όμως, μάθει να κιοτεύω. Ο εκ βάθρων ανασχεδιασμός των διαδικασιών εντός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η βελτίωση και εκσυγχρονισμός των ελεγκτικών οδηγιών και πρακτικών και η εισαγωγή ασφαλιστικών δικλίδων για μείωση της πιθανότητας λάθους, είναι η ασπίδα μου στους όποιους άνομους σχεδιασμούς του κατεστημένου», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδης. 
Και να ΄ταν μόνο αυτά; Ιδού κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς που επιβεβαιώνουν περίτρανα τον χαρακτηρισμό, ότι είμαστε η νήσος των Αγίων αλλά και της διαπλοκής και διαφθοράς. Έχουμε και λέμε: 
 
* Βουλευτές καταθέτουν και ψηφίζουν κατά παραγγελία νόμους προκειμένου να εξυπηρετήσουν πρώτα και κύρια τα συμφέροντα τα δικά τους και ύστερα των συγγενών, των φίλων, των ημετέρων... Πολιτικοί είναι υποχείρια επιχειρηματιών και ρασοφόρων, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που καταδικάστηκαν για διαφθορά και δωροδοκία αποφυλακίστηκαν πρόωρα με νομοθεσία που ψήφισαν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους οι συναγωνιστές και οι σύντροφοι τους στη Βουλή, μεγαλοδικηγόροι εκτίουν τις ποινές φυλάκισης τους σε σουίτες νοσοκομείων με άνωθεν διαταγές και οδηγίες. 
 
* Κυκλοφορούν, ακόμη, ελεύθεροι οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου πολεοδομικού σκανδάλου στα χρονικά της Κύπρου. Αναφέρομαι, βεβαίως, στις 80 και βάλε κατοικίες που ανεγέρθηκαν πάνω σε λίμνη στο Πισσούρι, την οποίαν κάποιοι γνωστοί – άγνωστοι την είχαν μπαζώσει, προηγουμένως. 
 
* Τι και εάν κτίστηκαν παράνομα και χωρίς άδειες δυο πρόσθετοι όροφοι σε χλιδάτο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας; Τα διατάγματα κατεδάφισης εκδίδονται μόνο γι’ αυτούς που δεν έχουν πλάτες. Όπως η περίπτωση του έρμου συνταξιούχου από την Πάφο, ο οποίος, με βάση δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα, είναι υποχρεωμένος να κατεδαφίσει το μικρό παρεκκλήσι που έκτισε προς εκπλήρωση τάματος για την άρρωστη θυγατέρα του, διότι, δεν είχε εξασφαλίσει προηγουμένως, άδεια οικοδομής. 
 
Υ.Γ.: Διερωτήθηκε εύλογα ο Γιώργος Περδίκης: Πόσο ειλικρινείς είμαστε οι εκπρόσωποι των κομμάτων όταν μιλούμε για διαπλοκή και διαφθορά; Όπως ο ίδιος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έλαβε μια ειλικρινή απάντηση. Μάλλον, ρητορικό είναι το  ερώτημα.

hadjistylianoum@phileleftheros.com 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...