To Top
00:55 Κυριακή
23 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
40 εκατ. και πάμε, αλλά δεν φεύγει, λέει, ο Γιωρκάτζης…
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • 40 εκατ. και πάμε, αλλά δεν φεύγει, λέει, ο Γιωρκάτζης…
  17 Ιανουαρίου 2020, 10:59 πμ  
Ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης απάντησε στο χθεσινό άρθρο της στήλης με τίτλο «Η Πλατεία της κοροϊδίας και ο μονόδρομος Γιωρκάτζη». Στην απάντηση αποκαλύπτει ότι το κόστος έχει (μέχρι στιγμής, διότι έπονται ακόμη πολλά) εκτοξευθεί στα 40 εκατ. Ολόκληρη η απάντηση είναι η κατωτέρω:
«Αρχίζω με την εισήγησή σας να διαταχθεί έρευνα. Το συγκεκριμένο έργο ελέγχεται σε συνεχή βάση, τόσο από το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή και το γραφείο του Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου, όσο και από το γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης. Όλες οι προκηρύξεις προσφορών και συμβολαίων έχουν εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο και όλα τα αρμόδια τμήματα του κράτους. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ούτε κάτι παράνομο, ούτε κάτι μεμπτό ή αδιαφανές. Ακριβώς το αντίθετο.
 

Επειδή διαχειριζόμαστε δημόσιο χρήμα, όταν αντιληφθήκαμε την ανεπάρκεια του προϋπολογισμού του έργου και την αδυναμία να ολοκληρωθεί με τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό, αντί να προχωρήσουμε με αδιαφανείς πρακτικές, που ήταν συνήθεις στο παρελθόν στην Κύπρο, προχωρήσαμε σε λύση του συμβολαίου και επαναπροκήρυξη του έργου, δημόσια, με κάθε νομιμότητα και βάσει των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Η απόφασή μας αυτή, αν και ήταν ένας από τους λόγους που προκάλεσαν καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, για εμάς -για να χρησιμοποιήσω τη δική σας έκφραση- ήταν μονόδρομος. Ο προϋπολογισμός του έργου ο οποίος, όπως ορθά αναφέρετε είναι 40 εκατομμύρια ευρώ και συμπεριλαμβάνει όλες τις μελέτες, το κόστος του αρχιτέκτονα, τις κατασκευαστικές εργασίες και ΦΠΑ 19%, προέκυψε από δημόσια προσφορά και ουδεμία σχέση έχει - και λυπάμαι που το συνδέετε - με την πίστωση των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που υπήρχε στην προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού το 2005. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το συμβόλαιο που υπεγράφη με τον πρώτο εργολάβο του έργου, το 2011 (μόνο για τις κατασκευαστικές εργασίες) και που κρίθηκε ανεπαρκές, ήταν περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.
 
Το έργο σίγουρα έχει καθυστερήσει. Και αυτό είναι λογικό να προκαλεί μιαν αρνητική προδιάθεση των πολιτών αλλά και των ΜΜΕ έναντι του αλλά και έναντι της Δημοτικής Αρχής. Δεν επιλέγω να παραιτηθώ, γιατί θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να συνεχίσω την προσπάθεια, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, για να ολοκληρώσουμε το έργο, αλά και γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι αποφάσεις που λάβαμε διόρθωσαν τις ελλείψεις του παρελθόντος και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί.
 
Η Λευκωσία αλλάζει. Το αστικό κέντρο της πόλης αναβαθμίζεται με ευρωπαϊκά πρότυπα. Μια επίσκεψη στις οδούς Στασικράτους, Μνασιάδου και Ντε Τύρας θα σας πείσει. Πέραν των 100 γειτονιών έχουν πλέον πεζοδρόμια και αγωγούς ομβρίων υδάτων και συνδέονται με κύριους άξονες όπως η Καλλιπόλεως και η Κυριάκου Μάτση τις οποίες αναπλάσαμε ή η ανάπλαση τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός δρόμων στην Εντός των Τειχών Πόλη έχει εξωραϊστεί. Αυξήσαμε τους πολιτιστικούς χώρους (Δημοτικό Θέατρο, Θέατρο Πόλης, Μουσείο Χαρακτικής Χαμπής). Τριπλασιάσαμε τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου. Αυξήσαμε το πράσινο. Δεν ισχυρίζομαι, ασφαλώς, ότι έχουμε επιλύσει όλα τα προβλήματα της πόλης. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα και στην προσπάθεια που καταβάλλουμε χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη βοήθεια όλων».
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΛΗΣ: Κύριε Γιωρκάτζη, λέτε ότι το έργο ελέγχεται συνεχώς και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει οτιδήποτε παράνομο ή αδιαφανές. Ξέρετε, αυτά τα οποία λέγονται σε ανυποψίαστους πολίτες μπορεί να είναι πειστικά. Όχι, όμως, σε όσους έχουν γνώση του θέματος. Έλεγχος δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα και συμφωνία με όσα γίνονται. Η στήλη, για παράδειγμα, γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία σας έχει αποστείλει δεκάδες επιστολές στις οποίες καταγράφει την διαφωνία της με πολλά. Όσον αφορά το κόστος, που έχει εκτιναχθεί, τις καθυστερήσεις και πολλά άλλα. Παράλληλα, η έρευνα που πρέπει να γίνει δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκην κάτι παράνομο. Όμως, η απόφαση που εκτόξευσε το κόστος στα ύψη μπορεί να ήταν λανθασμένη ή υπερβολική.
 
Αν θεωρείτε ότι μια απόφαση η οποία εκτόξευσε το κόστος ενός έργου από 6,5 εκατ. ή έστω από 23 εκατ., που εσείς επικαλείστε ως αρχικό, στα 40 εκατ. (και μέχρι να τελειώσει πλήρως μπορεί να προστεθούν μερικά ακόμη εκατομμύρια) δεν χρήζει εξονυχιστικής έρευνας, λυπάμαι αλλά, προφανώς, δεν έχετε την παραμικρή συναίσθηση της οργής η οποία διακατέχει τους πολίτες.
 
Μιλάτε για καθυστερήσεις. Λες και πρόκειται για κάποιους μήνες. Μιλάμε για 7 ολόκληρα χρόνια, κύριε Γιωρκάτζη. Στην δική μου αντίληψη, αυτό δεν συνεπάγεται μια απλή καθυστέρηση αλλά μια εξοργιστική κοροϊδία. Μπορεί να μην είναι αποκλειστικά δική σας η ευθύνη, όμως, εσείς είστε ο δήμαρχος κι εσείς οφείλετε να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη. Όσο για τον ισχυρισμό σας ότι οφείλετε να παραμείνετε για να ολοκληρώσετε το έργο λυπάμαι. Θεωρώ φτηνές δικαιολογίες τέτοιους ισχυρισμούς. Όταν το δημόσιο χρήμα δεν αξιοποιείται σωστά ή όταν έργα καταντούν καταγέλαστα, τότε μόνο η στοιχειώδης ευθιξία έχει χώρο.
 
Τέλος, αναφορικά με τα άλλα έργα τα οποία αναφέρετε λέγοντας ότι η Λευκωσία αλλάζει, σας καλώ να διαβάσετε μια άκρως τεκμηριωμένη ανάλυση του αρχιτέκτονα Άλκη Δικαίου, που δημοσιεύθηκε προχθές στον «Φ». €129 εκατομμύρια δαπανήθηκαν τα τελευταία χρόνια για έργα στη Λευκωσία και η εικόνα είναι ακόμη προβληματική. €28 εκατομμύρια δαπανήθηκαν την αντίστοιχη περίοδο στην Πάφο και εκείνη έχει αλλάξει σημαντικά όψη, με τα πλείστα έργα που είχαν εξαγγελθεί να έχουν ολοκληρωθεί. Κάντε τη σύγκριση και μετά αναλογιστείτε αν μπορείτε ακόμη να παραμείνετε στη θέση σας…

 
 
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...