Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο διάγγελμά του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι «εγκλωβισμένοι» φοιτητές που παραμένουν στο εξωτερικό και οι οικογένειές τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε αυτούς μιλώντας για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν όλοι οι πολίτες.
 
Αναλυτικά η αναφορά του Προέδρου στους Κύπριους που παραμένουν στο εξωτερικό:

«Θέλω, όμως, να αναλογιστείτε και όσους, πέραν της καθημερινότητας, έχουν την έγνοια για τα παιδιά τους που ευρίσκονται για σπουδές στο εξωτερικό.
Θέλω με τον πιο δυνατό τρόπο να τονίσω πως μοιράζομαι τις έγνοιες τους αλλά και να τους διαβεβαιώσω πως η Πολιτεία θα είναι σταθερά στο πλευρό τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους.
Ήταν μια χωρίς αμφιβολία οδυνηρή, αλλά αναγκαία απόφαση τόσο για τη δική τους ασφάλεια και υγεία, όσο και για το σύνολο του πληθυσμού.
Τους διαβεβαιώ πως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα επαναξιολογηθεί η απόφαση για σταδιακό επαναπατρισμό όσων το επιθυμούν, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.
Απευθυνόμενος στις χιλιάδες των εργαζομένων και εργοδοτών, των μικρομεσαίων και αυτοτελώς εργαζομένων που ζουν με την αγωνία του αύριο, μεταφέρω την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για ουσιαστική στήριξή τους.
Εντός των ημερών, με τη βοήθεια και των πολιτικών δυνάμεων, τις οποίες θέλω θερμά ν ευχαριστήσω, θα εξαγγελθεί δέσμη μέτρων που δεν θα περιορίζεται σε ανακούφιση, αλλά και θα δημιουργεί την προοπτική σύντομης επανόδου στην πριν από την κρίση κατάσταση.
Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω την απόλυτη πεποίθηση μου πως θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη μάχη».