Το 40ο κρούσμα ανακοίνωσε στα κατεχόμενα ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι πρόκειται επίσης για πολίτη του ψευδοκράτους που ήρθε από την Βρετανία και βρισκόταν σπίτι του σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί μιλώντας στον «Μπαϊράκ» ανέφερε ότι τα 40 κρούσματα είναι 31 Γερμανοί τουρίστες, 8 πολίτες του ψευδοκράτους και ένας Τουρκμένος (από το Τουρκμενιστάν).
 
Τα τρία κρούσματα της 22ας Μαρτίου που αρχικά είχαν ανακοινωθεί ως πολίτες του ψευδοκράτους όλοι, τελικά το ένα εξ αυτών ήταν το άτομο από το Τουρκμενιστάν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE/Κορωνοϊός: Οι εξελίξεις εν μέσω ισχυρών μέτρων
 
Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί είχαν γίνει 20 τεστ σε άτομα που βρίσκονται υπό επίβλεψη – όπως ανέφερε – σπίτι τους και το ένα βγήκε θετικό. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής 10 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται υπό θεραπεία στο νοσοκομείο και είναι επτά Τ/κ, ένας Τουρκμένος και δύο Γερμανοί. Είκοσι εννιά Γερμανοί τουρίστες που είχαν προσβληθεί απ τον κορωνϊό, αποθεραπεύτηκα και πήραν εξιτήριο, όπως είπε.
 
Ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι στο λιμάνι της Κερύνειας έχει φτάσει ένα φορτίο με ιατρικά αναλώσιμα ενώ από την Άγκυρα με ιδιωτικό αεροσκάφος άλλο ιατρικό υλικό για αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Ζήτησε από τους «δήμους» και τους «επάρχους» να ενημερώνουν το «υπουργείο υγείας» για τυχόν ύποπτα περιστατικά και ζήτησε από τον κόσμο να μείνε σπίτι του «και να σταματήσουμε αυτή την πανδημία».
 
Στο μεταξύ, οι Γερμανοί τουρίστες που έμεναν στα τρία υπό καραντίνα ξενοδοχεία της περιοχής Αμμοχώστου – Τρικώμου, Σάλαμις, Πορτ Βιου και Όρκιντ άρχισαν να αναχωρούν από νωρίς το πρωί από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.
 
Η Γενί Ντουζέν δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες από τους Γερμανούς στο «αεροδρόμιο» σημειώνει ότι μεταξύ αυτών είναι και το πρώτο κρούσμα, η 65χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της.
Οι Γερμανοί αναχώρησαν με ναυλωμένη πτήση που ήρθε από την Γερμανία. Χθες ο «υπουργός μεταφορών» είχε αναφερθεί σε 5 πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για να πάρουν όλους τους εναπομείναντες τουρίστες στα κατεχόμενα.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ