To Top
16:03 Τετάρτη
26 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Η γενοκτονία στην άσφαλτο στοιχίζει
ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ ΣΤΟΝ "Φ" • Η γενοκτονία στην άσφαλτο στοιχίζει
  26 Ιανουαρίου 2020, 9:15 πμ  
Είναι γεγονός ότι τα οδικά ατυχήματα αποτελούν ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση του οποίου θεωρείται αναγκαία, πλέον, η ολοκληρωμένη προσέγγισή του. Η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας, με έναν υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων και με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα μεγάλο φορτίο για την κοινωνία, η οποία «χάνει» ένα από τα παραγωγικά τμήματα του πληθυσμού της, καθώς τα θύματα είναι κατεξοχήν νέοι άνθρωποι. Εκτός από τις ανθρώπινες τραγωδίες και τον πόνο που προκαλείται από την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, το οικονομικό κόστος, τα έξοδα περίθαλψης και αποκατάστασης αποτελούν ένα επιπρόσθετο βάρος στα κράτη παντού στον κόσμο. 

Η εκπαίδευση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας δεν πρέπει να αγνοείται. Είναι από την ευαίσθητη παιδική ηλικία που θα πρέπει να αποκτώνται οι σημαντικές γνώσεις για την οδική ασφάλεια. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων όλων των ηλικιών για θέματα ασφάλειας και πρόληψης δυστυχημάτων στους δρόμους. Η εκπαίδευση αυτή θα πετύχει τη μείωση των θανάτων, μόνιμων αναπηριών και τραυματισμών από τα τροχαία δυστυχήματα. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων όλων των ηλικιών για θέματα ασφάλειας και πρόληψης δυστυχημάτων στους δρόμους. Η εκπαίδευση αυτή θα πετύχει τη μείωση των θανάτων, μόνιμων αναπηριών και τραυματισμών από τα τροχαία δυστυχήματα. Και όταν μιλάμε για «γνώση» δεν εννοούμε την απλή λογική των κανόνων της ορθής οδικής συμπεριφοράς, αλλά τη συναίσθηση του κινδύνου ως πραγματικού βιώματος. Του κινδύνου δηλαδή ο  οποίος απειλεί το άτομο από την παραβατική οδική συμπεριφορά του. Όπως το μικρό παιδί αποφεύγει να βάλει το χέρι του στη φωτιά γιατί γνωρίζει ότι θα καεί, έτσι και ο πεζός ή ο οδηγός που έχει διδαχτεί την ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά θα αποφεύγει την οδική παραβατικότητα, αφού γνωρίζει ότι αυτή θα τον οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα είτε για τον ίδιο είτε για τους άλλους. Αυτό ακριβώς συνειδητοποίησαν οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και από τη δεκαετία του 1960 έχουν εισαγάγει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο έως το Πανεπιστήμιο. Το μέτρο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με στατιστικές μετρήσεις, να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα στις χώρες αυτές κατά ποσοστό πάνω από 60%. Στην Κύπρο πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ώστε το εθνικό αυτό πρόβλημα να μειωθεί.

Πριν από 20 χρόνια οι τότε νεαροί οδηγοί της Κύπρου είχαν μια πολιτισμένη συμπεριφορά στους δρόμους, τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Συμπεριφοράς και πάνω από όλα είχαν σεβασμό στους άλλους οδηγούς ή και πεζούς που βρίσκονταν στον δρόμο τους. Σήμερα οι νεαροί οδηγοί οδηγούν και συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχουν άλλοι οδηγοί στον δρόμο, δεν προειδοποιούν αν θα στρίψουν ή αν θα σταματήσουν για να παρκάρουν. Αν τα παιδιά από μικρή ηλικία βλέπουν τους γονείς τους να είναι υπόδειγμα οδηγού και σωστής συμπεριφοράς κάτι θα μάθουν. Διαφορετικά η κάθε γενιά θα βγάζει τα απωθημένα της στην οδήγηση. Αλλά πάνω θα βγάζει και τον χαρακτήρα της, με κυρίαρχο την έπαρση, τον εγωισμό και τη μαγκιά. Με ανυπολόγιστες συνέπειες. Και άντε να μην σέβεσαι τη ζωή σου αλλά οι άλλοι τι φταίνε. Η λύση του προβλήματος είναι η αυτοεκτίμηση. Καθένας πρέπει να ξέρει πόσο πολύτιμος και λατρεμένος είναι, πόσο θα λείψει από τα παιδιά, την οικογένειά του ή τους γονείς του, αν εμπλακεί σε μια ανόητη σύγκρουση όπως για παράδειγμα λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Αν θέλουμε άμεσα να μειώσουμε το οδικό έγκλημα, ας σκεφτούμε πόσοι αγαπημένοι άνθρωποι μάς περιμένουν να γυρίσουμε σπίτι.
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...