Παραδόθηκε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση των ισχυρισμών κατά μελών της Αστυνομίας για ολιγωρία στη διερεύνηση των συνθηκών εξαφάνισης ελλειπόντων προσώπων.
 
Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα επίπονο έργο πολλών μηνών, το οποίο θα τύχει της πρέπουσας μελέτης.
 
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε αναμένονται ανακοινώσεις για το πόρισμα, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι δεν θα τεθούν χρονοδιαγράμματα, ωστόσο αναγνώρισε ότι λόγω της φύσης του πορίσματος υπάρχει ανάγκη για να δοθούν σύντομα οι αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας.
 
 
Από την πλευρά του ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι στην έκθεση και στο πόρισμα υπάρχουν οι εισηγήσεις και τα συμπεράσματα. Διευκρίνισε ωστόσο πως απαγορεύεται από το νόμο να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα οποιαδήποτε στοιχεία που περιλαμβάνονται σε αυτά.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι η Αστυνομία θα σεβαστεί το πόρισμα και θα δεχθεί τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πόρισμα προκύπτουν ποινικές ευθύνες για 20 αστυνομικούς, ενώ για άλλους τρεις προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες. Επισήμως πάντως αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ούτε από τον Πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πασχαλίδη.

Πηγή: Philenews